FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 10. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.
ZAGREB, 10. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

BAGDAD - Najmanje 26 osoba, među kojima šest iračkih vojnika, poginulo je u samoubilačkom napadu automobilom bombom u bagdadskom Sadr Cityu, udaljenom tri kilometra od mjesta održavanja međunarodne konferencije o Iraku, navodi se najnovijim podacima iračkih službi sigurnosti. "Jedan je čovjek vozio automobil bombu koja je eksplodirala ispred kontrolne točke iračke vojske i pritom je ubijeno 26 osoba, među kojima šest vojnika", rekao je jedan izvor u snagama sigurnosti. Više od 40 ranjenih u tom napadu prevezeno je u bagdadsku bolnicu Imam-Ali, izjavili su bolnički dužnosnici.

DŽENIN - Pripadnici Fataha pucali su u subotu na konvoj ministra, člana suparničkog pokreta Hamas, što je prvi ovakav sukob otkako se vode razgovori o vladi nacionalnog jedinstva između ove dvije frakcije. Dužnosnici s obje strane su izjavili da Wasfi Kinha, Hamasov ministar za pitanja zatvorenika, nije ozlijeđen u pucnjavi koja se dogodila blizu Tubasa, kraj Nablusa na Zapadnoj obali. No incident je izazvao izmjenu vatre na području između članova Hamasa i Fataha u kojoj je jedna osoba ranjena, objavili su izvori unutar Hamasa. Dužnosnici obje frakcije ponudili su različite verzije događaja koji se dogodio unatoč predviđanjima da je dogovor o zajedničkoj vladi blizu.

KAIRO - Dosad nepoznata iračka pobunjenička skupina zaprijetila je da će ubiti jednu Njemicu, koja je zajedno sa svojim odraslim sinom oteta u Iraku, ako Njemačka ne povuče svoje vojnike iz Afganistana u roku od 10 dana, kaže se na video snimci koju je skupina u subotu objavila na Internetu. Video snimka, koju je napravila skupina "Strijele pravičnosti", prikazuje otetu ženu identificiranu kao Hannelore Marianne Krause. "Ovdje mi prijete ovi ljudi, oni će ubiti mog sina pred mojim očima, a onda će ubiti mene ako se njemačke snage ne povuku iz Afganistana", rekla je žena na snimci i pozvala njemačku kancelarku Angelu Merkel da odgovori na zahtjeve otmičara.

MADRID - Španjolska desnica za subotu je sazvala masovni prosvjed u Madridu zbog "popustljivosti" socijalističke vlade premijera Josea Luisa Rodrigueza Zapatera, kojeg optužuju da je "popustio ucjeni ETA-e" kad je baskijskom zatvoreniku Joseu Ignaciju de Juani Chaosu odobrio uvjetnu slobodu. Prosvjedni skup sazvala je Narodna stranka (PP) za 16 sati pod sloganom "Španjolska za slobodu, nema više popuštanja ETA-i". Skup je zamišljen kao uvod u masovnu mobilizaciju glavne oporbene stranke diljem zemlje protiv Zapaterove baskijske politike, osobito protiv uvjetne slobode koju je 1. ožujka vlada odobrila zatvorenom pripadniku ETA-e Juani Chaosu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙