FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 11. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.
ZAGREB, 11. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

MADRID - Prosvjed održan u subotu u Madridu na poziv oporbe protiv odluke vlade da dopusti osuđenom pripadniku ETA-e, koji štrajka glađu od prosinca prošle godine, da odsluži ostatak kazne u kućnom pritvoru prouzročio je i bitku brojkama, budući da se procjene kreću od 340.000 do 2,1 milijun prosvjednika.

Vlada socijalista Josea Luisa Rodrigueza Zapatera govori o 340.000 sudionika, dok su regionalne vlade Madrida, pod nadzorom desničarske Narodne stranke izjavile da je bilo 2,1 milijun prosvjednika.

Narodna stranka pozvala je na okupljanje radi prosvjeda protiv odluke vlade da odobri kućni pritvor zatočeniku Joseu Ignaciu de Juani Chaosu, pripadniku ETA-e.

GAZA - Naoružani pripadnik Hamasa ubijen je, a drugi ranjen u pucnjavi s rivalskom skupinom Fatah u

nedjelju u Pojasu Gaze, rekli su dužnosnici iz obje ove palestinske frakcije. To je prva žrtva u takvim sukobima otkako su čelnici dviju strana pod pokroviteljstvom Saudijske Arabije prije mjesec dana postigli sporazum o formiranju vlade nacionalnog jedinstva. Obje strane se međusobno optužuju da je druga započela pucnjavu u gradu Beit Hanoun u sjevernom dijelu ovog obalnog pojasa. Fatahov glasnogovornik je izjavio kako se kontaktira s Hamasom u nastojanju da se zaustave borbe koje su izbile samo nekoliko sati nakon što je palestinski premijer iz Hamasa Ismail Haniyeh kazao kako će vlada nacionalnog jedinstva biti objavljena za nekoliko dana.

JERUZALEM -Izrael ne raspolaže informacijom koja bi dala naslutiti da se Sirija sprema napasti ga, priopćila je u subotu vojska, reagirajući na izjave izraelskih dužnosnika koji su govorili o raspoređivanju raketa na sirijsko-izraelskoj granici. Izraelska vojska "prati izbliza razvoj na sirijskoj granici. Nemamo nikakvu informaciju o namjerama napada sirijske vojske", kazao je glasnogovornik vojske. Međutim, Izrael "se sprema za svaki mogući scenarij", dodao je on. Pregovori između Izraela i Sirije zamrznuti su od 2000. Damask traži povrat Golanske visoravni koju je Izrael osvojio 1967. i anektirao 1981. Na tom području naselilo se više od 15.000 Izraelaca.

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u subotu zakon kojim se ratificira sporazum o pojednostavljenom postupku izdavanja viza za državljane EU i Rusije, priopćeno je iz Kremlja.

Taj su sporazum već ratificirala u veljači oba doma ruskog parlamenta. Novi režim viza nalaže maksimalan rok od 10 dana u kojima treba odlučiti hoće li se izdati viza kratkog trajanja i olakšava postupak višestrukog ulaza za diplomate, novinare, poslovne ljude i studente.

Rusija i EU pregovarale su već godinama o pojednostavljenom režimu viza za ruske državljane i državljane EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙