FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. veljače 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 11. veljače 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

WELLINGTON - Pljačkaš uhvaćen na djelu dobio je točno ono što je mogao očekivati nakon što je ugrizao policijskog psa u novozelandskom gradu Napieru, objavili su lokalni mediji u subotu. Njemački ovčar Edge razbojniku je na ugriz uzvratio istom mjerom, i malo više od toga, te, kako javlja radio ABC, dokazao da je puno bolji u takvoj vrsti sukoba. Do konfrontacije između pljačkaša i Edgea došo je nakon što je policija spriječila pljačku jedne trgovine čiji je vlasnik bio uboden nožem. Jedan od razbojnika odmah se predao, ali je drugi pomalo neobičnim načinom pružio otpor. Ovo nije prvi put da Edge biva napadnut u sukobu s kriminalcima. Prošle je godine uboden nožem i spašen hitnom operacijom i transfuzijom krvi.

KAIRO - Ekipa japanskih arheologa otkrila je u nekropoli Saqqari, nedaleko od Kaira, tri sarkofaga, od kojih dva stara više od 4000 godina, iz slabo poznatog razdoblja Srednjeg carstva, objavile su egipatske vlasti. "Japanski tim je otkrio te sarkofage u grobovima koji se nalaze na južnoj strani lokaliteta", izjavio je ravnatelj Vrhovnog vijeća za egipatske antikvitete Zahi Hawass. Jedan pronađeni sarkofag je obojan živim bojama i ukrašen crnim staklom, a posvećen je muškarcu po imenu Sabak Hatab. Drugi sarkofag iz istog doba bio je posvećen ženi po imenu Sint Ayt Ess.

NEW YORK - Najveći autobusni prijevoznik u Velikoj Britaniji FirstGoup kupiti će za 2.8 milijarde dolara američku tvrtku Laidlaw International koja po SAD prometuje pod nazivom Greyhound. Ukoliko se ovaj posao relizira FirstGroup će postati najveći operater školskih autobusa u Sjedinjenim Državama. Greyhound je osnovan 1914. godine, a dnevno povezuje 3100 destinacija sa 16.000 vožnja po SAD i Kanadi. FirstGroup u Velikoj Britaniji kontrolira petinu svih prijevoza, a dnevno preveze više od 2.8 milijuna putnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙