FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 10. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati
ZAGREB, 10. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

WASHINGTON/VANCOUVER - Hrvatski ministar poljoprivrede i šumarstva Petar Čobanković, koji boravi u službenom posjetu Kanadi, u petak je u pratnji svog kanadskog kolege Chucka Strahla doputovao u Vancouver, gdje je obišao ogledni centar za organski uzgoj povrća i reprodukcijski centar za govedarstvo, te se sastao s ministrom šumarstva kanadske pokrajine Britanske Kolumbije. Ministar Čobanković kazao je kako su on i kanadski ministar Strahl "dogovorili skoro potpisivanje sporazuma o suradnji u poljoprivredi između Hrvatske i Kanade". Također su, kako je rekao, razgovarali o barijerama koji onemogućavaju izvoz hrvatskih proizvoda na kanadsko tržište i obratno. Razmatrano je i potpisivanje bilateralnog ugovora koji bi omogućio izvoz žive stoke iz Kanade u Hrvatsku, pod istim uvjetima koji važe za kanadski izvoz u EU, primarno radi uvođenja u govedarsku proizvodnju u Hrvatskoj mesne pasmine Red Angus, koja je pored pasmime Hereford najzastupljenija u proizvodnji goveđeg mesa u SAD-u i Kanadi, rekao je Čobanković.

TOKIO - Protekli mjesec bio je najtopliji siječanj u povijesti klimatoloških mjerenja, što dodatno dokazuje kako ispuštanje stakleničkih plinova uzrokuje globalno zatopljenje, objavili su u subotu japanski znanstvenici. Temperature diljem planeta bile su 0.45 Celzijevih stupnjeva veće od prosjeka za siječanj i najviše su od 1891. godine kada su se počeli bilježiti ti podaci, objavio je Japanski meteorološki zavod. Posebno visoke temperature za ovo doba godine zabilježene su u istočnoj Rusiji i na sjeveru Europe. "Razlozi povišenoj temperaturi su efekti globalnog zatopljenja zbog povećanog ispuštanja ugljičnog dioksida, vremenski fenomen El Nino i prirodno cikličko kretanje temperature", stoji u priopćenju zavoda.

TEHERAN - Glavni iranski pregovarač Ali Laridžani ipak je u subotu krenuo u Muenchen gdje će sudjelovati na konferenciji o sigurnosti i sastati se s europskim dužnosnicima, objavila je iranska državna televizija. Iransko veleposlanstvo u Njemačkoj u petak je popodne objavilo da je Laridžani odustao od puta u Muenchen zbog bolesti. "Laridžani je otputovao u Muenchen", objavila je iranska državna televizija. Tema razgovora trebao je biti iranski nuklearni program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙