FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Delta preuzima jednu hrvatsku mesnu industriju?

BEOGRAD, 7. ožujka 2007. (Hina) - Delta holding, najveće privatno srbijansko poduzeće u vlasništvu Miroslava Miškovića, pred zaključivanjem je ugovora o preuzimanju jedne mesne industrije i klaonice u Hrvatskoj.
BEOGRAD, 7. ožujka 2007. (Hina) - Delta holding, najveće privatno srbijansko poduzeće u vlasništvu Miroslava Miškovića, pred zaključivanjem je ugovora o preuzimanju jedne mesne industrije i klaonice u Hrvatskoj.

Rečeno je to na današnjem susretu predstavnika Delta holdinga s hrvatskim novinarima, na kojem iz Delta holdingu nisu željeli otkriti detalje o veličini i lokaciji tvrtke, kao ni cijenu. No, bila bi to prva akvizicija Miroslava Miškovića u Hrvatskoj.

Delta Holding je široj hrvatskoj javnosti poznat po partnerstvu s Agrokorom. U tijeku je, naime, dubinsko snimanje maloprodaja obiju kompanija - Konzuma i Delta M, koje bi se vjerovatno već tijekom ove godine trebale spojiti.

I hrvatska i srbijanska kompanija će u novoj tvrtki imati po 50 posto udjela, no još uvijek nije poznato tko će novu tvrtku, nakon što se utvrdi njihova vrijednost, morati dokapitalizirati.

Uz to, Delta i Agrokor grade tvornicu kave u Staroj Pazovi u Srbiji, a riječ je o investiciji vrijednoj 12 milijuna eura, čiji se dovršetak očekuje najkasnije u prvom tromjesečju 2008. godine.

U Delta holdingu najavljuju da će, s obzirom na maloprodajnu snagu obiju kompanija, u startu osvojiti 20 posto tržišta kave u regiji.

Kako se saznaje iz Delta holdinga, ta je kompanija zainteresirana i za izgradnju trgovačkog centra u Zagrebu te želi investirati u hrvatsku prehrambenu industriju.

Delta holding planira u 2007. ostvariti ukupne prihode od prodaje u iznosu od 1,5 milijardi eura, investicije vrijedne 409 milijuna eura te otvaranje 2.000 novih radnih mjesta.

Nakon dosad neuspješnih pokušaja preuzimanja u Sloveniji, iz Delte najavljuju da u toj zemlji imaju zacrtanu akviziciju u prehrambenoj industriji koju će pokušati realizirati preko neke treće tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙