FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. siječnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 25. siječnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je 24. sjednicu nastavio raspravom o prijedlogu novoga zakona o zaštiti potrošača, kojim Vlada želi podići razinu zaštite potrošača i to područje uskladiti sa smjernicama EU. Zakonom se propisuje zabrana nepoštene poslovne prakse, odnosno zavaravajućih radnji trgovca i agresivne poslovne prakse, a preciznije se uređuju pitanja isticanja cijena proizvoda i usluga, način deklariranja proizvoda, njihovo oglašavanje, itd. Regulira se koji su to proizvodi s nedostacima, te propisuje obvezna edukacija o zaštiti potrošača, omogućuje izvansudsko rješavanje sporova, jača zaštita potrošača kod akcijskih prodaja. Veće ovlasti zakon daje državnom inspektoratu, a propisuje veće prekršajne kazne od onih u važećem zakonu. O predloženom zakonu raspravljaju saborski klubovi.

VUKOVAR - Ni jedan od devet članova vukovarskoga Gradskog poglavarstva jutros nije došao na redovitu sjednicu Poglavarstva osim gradonačelnika Tomislava Šote koji je i sazvao sjednicu. Po podatcima iz vukovarske gradske uprave nekolicina članova Poglavarstva svoj je izostanak opravdala bolešću i zauzetošću poslom, a razlozi nedolaska na sjednicu preostalih članova nisu poznati. "Ako su nedolaskom htjeli bojkotirati gradonačelnika, to mogu razumjeti, ali ne mogu razumjeti ako bojkotiraju građane", izjavio je u gradskoj vjećnici novinarima gradonačelnik Šota, čijim su radom već duže vrijeme, kako piše tisak, nezadovoljni u vukovarskom HDZ-u kojega je Šota član, kao i u HSP-u, koalicijskom partneru HDZ-a u Vukovaru. Predsjednik vukovarskog HDZ-a Petar Mlinarić izjavio je danas novinarima kako nije bilo dogovorena bojkota sjednice članova Poglavarstva iz HDZ-a.

ZAGREB - Jedna od najboljih francuskih pijanistica 34-godišnja Vanessa Wagner nastupit će 27. siječnja u Muzeju Mimara, s djelima Schuberta, Dusapina i Debussyja, izvijestio je Francuski institut u Zagrebu u čijoj se organizaciji održava koncert. Vanessa Wagner dobila je 1999. prestižnu nagradu za klasičnu glazbu "Victoire de la musique classique". Ostvaruje brojne solističke nastupe u Europi i diljem svijeta, od Kanade, Kolumbije i Argentine do Maroka i Kine, a nastupa i na brojnim festivalima. Svirala je s mnogim uglednim orkestrima (Orchestre National de France, Muenchenska filharmonija, Budimpeštanska filharmonija) i pod ravnanjem svjetski poznatih dirigenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙