FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 14. veljače 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 14. veljače 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MARSEILLE/ZAGREB

Hrvatski tenisač Mario Ančić predao je dvoboj prvoga kola ATP turnira u Marseilleu protiv Talijana Andreasa Seppia zbog gripe. Ančić se unatoč lošem stanju ipak pojavio na terenu, a dvoboj je predao nakon 16 minuta igre kod rezultata 4:0 za Seppia u prvom setu. Splićanin je lani igrao u finalu Marseillea. Ranije na u Marseilleu Francuz Nicolas Mahut svladao najboljega hrvatskoga tenisača Ivana Ljubičića sa 6:4, 6:4.

AARE

Norvežanin Aksel Lund Svindal, vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, osvojio je svoju drugu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u švedskom Aareu. Nakon spusta, Svindal je osvojio zlato i u veleslalomu.Svindal je do zlata stigao s vremenom 2:19.64 minuta, pretvorivši četvrto mjesto u prvoj vožnji u pobjedu. Srebro je sa 48 stotinki zaostatka osvojio vodeći nakon prve vožnje Švicarac Daniel Albrecht, a broncu njegov sunarodnjak Didier Cuche sa 92 stotinke iza Svindala.Dvojica hrvatskih skijaša koji su uspjeli završiti obje utrke, Natko Zrnčić-Dim i Danko Marinelli, zauzeli su 39. i 41. mjesto od 45 skijaša koji su ostvarili plasman. Zrnčić-Dim je zaostao 7.82 sekunde, a Marinelli 8.83.

ZAGREB

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić dobio je novi četverogodišnji mandat jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, čiji je sastanak održan danas u Zagrebu. Dugogodišnji glavni tajnik HNS-a Srebrić nije imao protukandidata za svoj treći mandat. IO HNS-a je donio odluku da se u slobodnom terminu A-reprezentacije 28. ožujka definitivno igra s reprezentacijom BiH, a upitno je samo tko će biti domaćin. Ako to bude BiH igrat će se u Sarajevu, a ako to bude Hrvatska domaćin će biti Osijek.Od ostalih vijesti, dogovoreno je da se redovna Skupština HNS-a održi 25. veljače na Zagrebačkom velesajmu. Eventualni prijedlog o promjeni sustava natjecanja uvrstit će se na Dnevni red ako ga u četvrtak izglasa Upravni odbor Udruge prvoligaša.U četvrtak će u Nyonu izaslanstvo hrvatskog i mađarskog saveza predati UEFI "Kandidacijsku knjigu 3" za organizaciju EURA 2012., kojem će se domaćin znati u travnju.

ZAGREB

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna postigao je u 85. minuti izjednačujući pogodak za svoj Šahtar koji je u prvoj utakmici 16-tine finala Kupa UEFA igrao sa francuskim Nancyem 1:1. U ostalim susretima Bordeaux i Osasuna su igrali 0:0, a isti rezultat bio je u Vladikavkazu, između CSKA i izraelskoga Maccabia iz Haife. Susret je igran u kavkazskom gradu nadomak granice sa Čečenijom jer u Moskvi vlada polarna zima. U Leverkusenu je Bayer, za koji je svih 90 minuta igrao Marko Babić, svladao engleski Blackburn sa 3:2.

Rezultati:

Bayer Leverkusen - Blackburn Rovers 3:2 (Jan-Ingwer Callsen-Bracker 18, Carsten Ramelow 43, Bernd Schneider 56//David Bentley 39, Shabani Nonda 86)

Bordeaux - Osasuna Pamplona 0:0

CSKA Moskva - Maccabi Haifa 0:0

Šahtar Donjeck - Nancy Lorraine 1:1 (DARIJO SRNA 85/Marc Antoine Fortune 80) Crveni Karton: Andrij Timoščuk (Šah, 90)

MOSKVA

U utakmici 1. kola E skupine Eurolige košarkaši ruskog CSKA svladali su u Moskvi španjolski Joventut iz Badalone sa 81:69 (45:45). Junak dvoboja bio je Slovenac Matjaž Smodiš sa 24 poena za CSKA, dok je goste predvodio Ruby Fernandez sa 20 ubačaja.

ZAGREB

Sudionice seminara Mreža koordinatorica za žene u sportu održanog u srijedu u Zagrebu, izabrale su atletičarku Ivanu Brkljačić za voditeljicu Mreže nacionalnih sportskih saveza, a za zamjenicu je izabrana instruktorica u Hrvatskom rukometnom savezu Lidija Boić Čačić. Za voditeljicu Mreže Županijskih sportskih zajednica izabrana je veslačica Mirna Rajle Brođanac, a za zamjenicu je izabrana Katica Horvatić iz Saveza sportova Karlovačke županije.Komisija za skrb o ženama u sportu osnovala je Mrežu koordinatorica s ciljem i zadaćom provedbe Projekta "Stavovi i interesi hrvatskih sportašica o ravnopravnosti i obrazovanju" kojem je Vijeće HOO-a sredinom prošle godine dalo pozitivnu ocjenu i potporu s ciljem analize obrazovnog statusa hrvatskih sportašica i njihovih interesa i stavova o obrazovanju i ravnopravnosti u hrvatskom sportu te ponude obrazovnog programa žena u sportu.Prema naputku MOO-a, cilj je postići 20 postotnu zastupljenost žena na upravljačkim položajima što predstavlja i cilj ovog Projekta, a analiza postojećeg stanja pokazala je 14 postotnu zastupljenost žena na upravljačkim mjestima u HOO-u.

ZAGREB

U 92. godini života u Kopru je preminuo hrvatski jedriličar i olimpijac Mario Fafangel.Preminuli Fafangel rođen je u prosincu 1914. godine u Rabu, s pet godina preselio se u Mali Lošinj, gdje je vrlo skoro počeo i jedriti. S olimpijskim jedrenjem susreo se kad je u Malom Lošinju osnovano Jedriličarsko društvo Jugo 1949. godine. Te godine prvi put je nastupio na regati klase Zvijezda, Jadranskoj regati koja se jedrila od Rijeke do Zadra. U sedam etapa Fafangel je šest puta bio prvi. Tri godine kasnije, 1952., Fafangel je s flokistom Karlom Bašićem nastupio na Olimpijskim igrama u Helsinkiju, zauzeli su 20. mjesto. Mario Fafangel zajedrio je na OI i 1960. u Rimu, s flokistom Jankom Kosminom, tada kao član JK Jadro iz Kopra. Posada Fafangel/Kosmina bili su tada osmi u Rimu.

ZAGREB

Članovi Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na 31. sjednici održanoj u sjedištu HOO-a, primili su na znanje nacrt prijedloga Projekta priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaša na XXI Zimskim olimpijskim igrama Vancouver 2010. uz mogućnost davanja prijedloga do sljedeće sjednice Vijeća kako bi se konačni prijedlog mogao uputiti Skupštini HOO-a na usvajanje.Planirani troškovi provedbe Projekta Vancouver u razdoblju od 1. siječnja 2007. do 31. ožujka 2010. godine iznose 17.194.200,00 kuna što u odnosu na Projekt ZOI Torino predstavlja povećanje za tri milijuna kuna. Predviđa se kako će se Projektom pratiti pripreme i nastupi oko 29 hrvatskih sportaša.Vijeće HOO-a podržalo je inicijativu Kluba hrvatskih olimpijaca na čelu s predsjednikom Stojkom Vrankovićem da se svim osvajačima olimpijskih medalja osiguraju određena financijska potpora u vidu redovitih mjesečnih primanja. Prema riječima Stojka Vrankovića "inicijativa u svijetu ne predstavlja novost, jer postoji u većini zemalja Europske unije i SAD-u te da se radi o osiguranju financijskih sredstava za oko 100-tinjak hrvatskih sportaša", a prijedlog će se uputiti Vladi RH na razmatranje i usvajanje. Inicijativom je predloženo da osvajači zlatnih olimpijskih odličja dobivaju iznos u visini dvije prosječne plaće u RH, osvajači srebrnih medalja iznos u visini jedne i pol mjesečne plaće, a brončani iznos u visini jedne prosječne plaće na nivou RH.

ZADAR

U Zadru je održan sastanak Udruženja klubova A-1 muške hrvatske košarkaške lige s glavnom temom rasprave prijedloga za osnivanje jedinstvene prve hrvatske košarkaške lige uz sudjelovanje klubova koji participiraju u NLB ligi.Sastanku su se odazvali tek Zadar, Cibona, Borik Puntamika, Dubrava i Cedevita.Od nazočnih predstavnika tek se Zadar očitovao protiv prijedloga udruge za jedinstvenom, sponzoriranom i besplatnom ligom od početka sezone, bez sudjelovanja hrvatskih predstavnika u ULEB kupu i Euroligi, što je u ovom trenutku tek Cibona. "Pismeno su se za ovaj prijedlog očitovali Alkar, Osijek 2006 i Split CO, dok do sada nemamo odgovor Šibenika, Kvarnera NR, Svjetlosti, Dubrovnika i Zagreba", izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik Udruženja Ninoslav Brčić. Na krnjem sastanku predloženo je i da se četvrtfinale hrvatskog kupa igra značajno prije final four turnira, te da se vrati bodovanje ULEB-a za hrvatski kup, koje je ove sezone ukinuto.Predloženo je i osnivanje jedinstvene kadetske i juniorske hrvatske lige.Zatražen je i novi sustav javnog delegiranja sudaca za utakmice, kao i mogućnost da prvoligaši u budućnosti sami vode A-1 ligu, po uzoru na ULEB i regionalnu ligu.

HAMBURG

Novi trener njemačkog nogometnog bundesligaša HSV-a, Nizozemac Huub Stevens počeo je uvoditi red u posrnulu momčad iz Hamburga.Prvi se na udaru našao srpski reprezentativac Danijel Ljuboja koji je zbog nediscipline kažnjen sedmodnevnim treniranjem s amaterskom momčadi. Ljuboja se odbio pojaviti na liječničkom pregledu, što je razljutilo Stevensa.

"Neću trpjeti nedisciplinu. Svaki igrač zna svoje obveze i mora ih ispunjavati," poručio je Stevens koji je preuzeo HSV prije dva tjedna. Ljuboja koji je u HSV stigao prošle godine na posudbu iz Stuttgarta nije želio komentirati kaznu. HSV u čije redove je tijekom zimskog prijelaznog roka preselio hrvatski napadač Ivica Olić se nakon 21 kola nalazi na posljednjem mjestu Bundeslige sa 18 bodova.

MUNCHEN

Vezni igrač turske nogometne reprezentacije i njemačkog bundesligaša Schalkea, Hamit Altintop (24) od iduće sezone nosit će dres Bayern Munchena."Prihvatio sam ponudu njemačkog prvaka. Odlazak u Bayern smatram novim važnim korakom u razvoju moje karijere," kazao je Altintop, koji je u dresu momčadi iz Gelsenkirchena upisao 102 nastupa. Altintop je rođen u Gelsenkirchenu. Prvi klub za koji je igrao bio je Wattenscheid, a od 2003. godine je član Schalkea. U početku je bio standardni prvotimac, no ove sezone je izgubio mjesto u momčadi."Ne želim više sjediti na klupi, želim igrati. Znam da me u Bayernu ne očekuju sigurno mjesto u momčadi, no uvjeren sam kako za mene ima mjesta u sastavu," kazao je Hamit Altintop, čiji brat blizanac Halil također igra za Schalkeu.

RIM

Talijanski nogometni prvoligaš Catania do kraja će sezone svoje domaće utakmice morati igrati na neutralnom terenu bez prisutstva gledatelja zbog nereda koji su za posljedicu imali pogibiju policajca tijekom posljednjeg dvoboja u Cataniji protiv Palerma, objavila je Disciplinska komisija talijanske nogometne lige.Catania je kažnjena i novčano sa 50,000 eura.Catania je u rujnu prošle godine kažnjena s dvije utakmice igranja bez gledatelja zbog sukoba njezinih navijača s navijačima druga dva sicilijanska prvoligaša, Messine i Palerma, ali ta kazna očigledno nije bila dovoljna opomena, pa je ovaj put kazna mnogo teža.

PARIZ

Pregled teniskih turnira:

WTA ANTWERPEN, 1. kolo:

8-Ana Ivanović (Srb) - Anastasia Jakimova (Blr) 6-3 6-2

2. kolo:

7-Ana Čakvetadze (Rus) - Sybille Bammer (Aut) 4-6 7-6(4) 6-2

Tatiana Golovin (Fra) - Patty Schnyder (Švi/5) 6-7 (2) 7-6 (5) 6-2

ATP MARSEILLE, 1.kolo:

Nicolas Mahut (Fra) - 2-IVAN LJUBIČIĆ (HRV) 6-4 6-4

Andreas Seppi (Ita) - 3-MARIO ANČIĆ (HRV) 4-0 predaja

5-David Ferrer (Špa) - Arnaud Clement (Fra) 6-4 6-4

Thomas Johansson (Šve) - George Bastl (Švi) 4-6 7-5 6-3

Robin Soederling (Šve) - 1-Nikolaj Davidenko (Rus) 3-6 6-4 6-1

Jonas Bjorkman (Šve) - Daniele Bracciali (Ita) 6-3 6-2

Jarkko Nieminen (Fin) - Jeremy Chardy (Fra) 6-7 (1) 7-6 (4) 7-6 (6)

WTA BANGALORE, 1.kolo:

Mara Santangelo (ITA/1) - Sun Shengnan (KINA) 6-2, 7-6 (7/4)

Sania Mirza (IND/2) - Martina Sucha (SLK) 6-4, 4-6, 6-3

Melinda Czink (MAĐ) - Chan Yung-Jan (TAJV/6) 1-6, 7-5, 6-2

Alicia Molik (AUS) - Alberta Brianti (ITA/8) 6-4, 6-3

2.KOLO:

Tzipora Obziler (IZR) - Vasilisa Bardina (RUS/3) 6-1, 6-2

JELENA KOSTANIĆ-TOŠIĆ (CRO/4) - Dominika Cibulkova (SLK) 6-4, 6-1

Yurika Sema (JAP) - Yulia Beygelzimer (UKR) 1-6, 6-4, 6-1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙