FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 14. veljače

ZAGREB, 14. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 14. veljače.
ZAGREB, 14. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 14. veljače.

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva financija i Svjetske banke potpisat će predujam zajma za pripremu projekta modernizacije Porezne uprave u iznosu od 750 tisuća američkih dolara. Predujam zajma u ime Republike Hrvatske potpisat će ministar financija Ivan Šuker, a u ime Svjetske banke direktor Regionalnog ureda Svjetske banke za Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku Anand K. Seth. Predloženi projekt modernizacije Porezne uprave uz ostalo je namijenjen izgradnji kapaciteta nužnih za uspješan pristup Hrvatske Europskoj uniji (15,30 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5).

ZAGREB - Tvrtka Apriori komunikacije i RR Company, konzultantska tvrtka specijalizirana za nepovratna sredstva Europske unije i vlasnik franšize EU Partners, potpisat će ugovor na temelju kojeg će Apriori komunikacije operativno i komunikacijski upravljati franšizom za područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Turske, Rumunjske i Bugarske (10 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100A).

ZAGREB - Ukupna zaduženost stanovništva u Hrvatskoj nastavila je rasti - procijenjena zaduženost stanovništva u odnosu na BDP povećana je s 35,9 posto na kraju 2005. na 38 posto koncem lipnja 2006., podaci su iz najnovije Makrobonitetne analize Hrvatske narodne banke. Prosječna je zaduženost po zaposlenom s oko 58 tisuća kuna na kraju 2005. porasla na oko 63 tisuće kuna na koncu lipnja prošle godine, no analitičare za sada ne zabrinjavaju pokazatelji tereta otplate duga. Osnovna kategorija zaduženosti stanovništva i dalje je dug prema poslovnim bankama, koji čini oko 96 posto ukupnog duga stanovništva, a što je rezultat nastavka snažnog rasta ponude sve jeftinijih kredita poslovnih banaka. Prema zadnjim podacima HNB-a, ukupni krediti stanovništva kod banaka na kraju prosinca prošle godine iznosili su 95,7 milijardi kuna, pa proizlazi da bi na svakog zaposlenog Hrvata u prosjeku 'otpalo' 67 tisuća kuna kredita.

ZAGREB - Pravne i fizičke osobe koje se u Hrvatskoj bave prijevozom tijekom 2006. godine prevezle su 3,9 posto više putnika i 5,7 posto više robe, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. U svim vrstama prijevoza zajedno, prevezeno je 122,86 milijuna putnika te 119,46 milijuna tona robe. Najveće povećanje broja prevezenih putnika, prema vrstama prijevoza, ostvareno je u željezničkom prijevozu, kojim je prevezeno 45,13 milijuna putnika, što je za 13,3 posto više nego 2005. godine. Smanjenje broja putnika od 2 posto zabilježeno je u cestovnom prijevozu u kojem je prevezeno 63,57 milijuna putnika. U prijevozu robe najviše, 63,84 milijuna tona, prevezeno je u cestovnom prijevozu. To je za 8,4 posto više nego 2005. godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙