FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 18. siječnja

ZAGREB, 18. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 18. siječnja.
ZAGREB, 18. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 18. siječnja.

ZAGREB - Predstavnici Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku i Posebne jedinice za Hitrorez na konferenciji za novinare predstavit će preliminarne rezultate druge faze projekta Hitrorez, odnosno faze preispitivanja i analize važećih propisa od strane 67 tijela državne uprave i pravnih osoba sa javnim ovlastima uključenih u projekt (11,15 sati, Središnji drževni ured za e-Hrvatsku, Gajeva 4).

ZAGREB - Tvrtka Plinacro na konferenciji za novinare predstavit će rezultate poslovanja u prošloj godini, planove druge faze izgradnje i modernizacije plinskog transportnog sustava Hrvatske od 2007. do 2011. te uloga Plinacra u LNG konzorciju (12,00 sati, Plinacro, Savska cesta 88a).

ZAGREB - Hrvatska je na tekućem računu platne bilance u trećem tromjesečju prošle godine zabilježila suficit u iznosu 2,17 milijarde eura, što je 2,7 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, preliminarni su podatci koje je objavila Hrvatska narodna banka. Takvo su kretanja poglavito posljedica povećanja manjka u robnoj razmjeni s inozemstvom, navodi se u najnovijem tromjesečnom Biltenu središnje banke. Neto prihod u međunarodnoj razmjeni usluga u trećem se tromjesečju blago povećao u usporedbi s istim razdobljem 2005., čemu je najviše pridonio rast neto prihoda od usluga putovanja, odnosno turizma, ističu analitičari HNB-a. Prihodi od turizma u trećem su tromjesečju prošle godine iznosili 4,2 milijarde eura, što je 1,9 posto više nego li u trećem tromjesečju 2005.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙