FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 12. veljače 2007.(Hina) - Pregled događaja do 12.30 sati:
ZAGREB, 12. veljače 2007.(Hina) - Pregled događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Najbolja hrvatska tenisačica Jelena Kostanić Tošić pala je za čak 19 mjesta na najnovijoj WTA ljestvici na kojoj sada zauzima 78. mjesto sa 340 bodova. Splićanka je izgubila 66 bodova jer nije obranila prošlogodišnje finale WTA turnira u Pattayi. Karolina Šprem je drugi hrvatski "reket" na 104. mjestu, Ivana Lisjak je 133., Ivana Abramović 165., a Sanja Ančić 175. Poredak prvih deset tenisačica ostao je nepromijenjen, u vodstvu je Ruskinja Marija Šarapova ispred Belgijanke Justine Henin i Francuskinje Amelie Mauresmo. Pobjednica turnira u Parizu Ruskinja Nadja Petrova ostala je peta. Ovog tjedna igraju se dva turnira, a u belgijskom Antwerpenu igra Karolina Šprem koja je već prošla dva kola kvalifikacija. Šprem je pobjedama nad Estonkom Kanepi i Japankom Takao osigurala dvoboj za ulazak u glavni turnir, a protivnica joj je Nijemica Julia Schruff. Kostanić-Tošić je četvrta nositeljica turnira u indijskom Bangaloreu, a u 1. kolu ide na Australku Sofie Ferguson.

SPLIT

Niz dvoranskih nastupa naša najbolja atletičarka BlankaVlašić nastavlja ovog utorka u slovačkoj Banskoj Bistrici. Prošlosubotnji nastup u Bukureštu, kada je pobijedila sa 2.01 metrom podigao j samopouzdanje Blanki Vlašić, koja je upravo lani u Slovačkoj napravila svoj rekordni skok. Tada je gledateljstvo tradicionalnog Euro SC high jump natjecanja u Banskoj Bistrici svjedočilo ne samo fantastičnom Blankinom preskoku 205 cm, što je i rekord mitinga, već i napadu na svjetski rekord na 209 cm. U prvom pokušaju na toj magičnoj visini Blanka je grubo srušila letvicu, u drugom pristupu izvela zadovoljavajući pokušaj, a u trećem zaletu natjerala je sve prisutne i sebe samu da se obim rukama uhvate za glavu. Organizator se pobrinuo da sve ne bude lako dovodeći među ostalim skakačicama veliku atletsku zvijezdu Šveđanku Kasju Berqist, sve bolju i bolju Talijanku Antoniettu di Martino te brončanu sa Svjetskog prvenstva u Helsinkiju 2005. Šeđanku Emmu Green."Borba za poredak me uvijek posebno motivira, ali pravi, istinski, motiv bio bi mi pokušaj na 202 cm, te ako dođem u tu priliku možda neću ni skakati na 200 cm", kazala je Blanka rano jutros pred put u zračnoj luci Split-Kaštela.

PARIZ

Od petka do nedjelje na rasporedu su bili susreti prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa. Nakon što su odigrali svi susreti doznali smo osam reprezentacija koje su izborile plasman u četvrtfinale.Nažalost, među njima ne hrvatske reprezentacije koj je poražena na gostovanju u Njemačkoj 2:3. U četvrtfinale su se pored Njemačke plasirale i Francuska, SAD, Španjolska, Švedska, Argentina, Rusija i Belgija.Najnapetije je bilo u Liegeu i La Sereni gdje su odlučivali peti susreti. Belgija je pobjedom Kristofa Vliegena protiv Chrisa Guccionea 6:4, 6:4, 6:4 slavila protiv Australije 3:2, a identičnim rezultatom je Rusija slavila na gostovanju u Čileu. Odlučujući treći boda za Ruse izborio je Igor Andrejev pobjedom protiv Nicolasa Massua 6:2, 6:1, 6:7 (1), 6:4.U četvrtfinalu će igrati Rusija - Francuska, Belgija - Njemačka, SAD i Španjolska, te Švedska i Argentina.

BORDEAUX

U derbiju 24. kola francuskog nogometnog prvenstva Bordeaux je pobijedio Olympique Marseille 1:0. Strijelac je bio Julian Faubert u 75. minuti.U ranije odigranom susretu Lens je pred 32.000 gledatelja pobijedio Sochaux 3:1. Pogotke za Lens postigli su Vitorino Hilton (28), Seydou Keita (30) i Aruna Dindane (58). Poraz Sochauxa ublažio je Duško Tošić (85).Na ljestvici vodi Lyon (54) ispred Lensa (43) i Lille (39).

MADRID

U posljednjem susretu 22. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid je pobijedio Athletic Bilbao 1:0. Pogodak odluke postigao je Sergio Aguero u 64. minuti.

Na ljestvici vodi Barcelona sa 46 bodova, tri više od Seville na drugom mjestu, te pet bodova više od Real Madrida na trećoj poziciji. Atletico je na petom mjestu, dok Athletic zauzima 17. poziciju.

LAUSANNE

Organizatori prošlogodišnjih ZOI u Torinu objavili su završni račun i sada je jasno da su ostvarili gubitak od 25 milijuna eura. Unatoč gubitku, organizatori Igara u Torinu su zadovoljni financijskim pokazateljima, jer su na početku predviđali deficit od 44 milijuna eura. Prethodne ZOI, koje su održane 2002. u Salt Lake City, okončane su sa dobitkom od 43 milijuna eura.

BEČ

Austrijski policajci neće moći ići na godišnji odmor tijekom Europskog nogometnog prvenstva 2008., najavio je austrijski ministar unutarnjih poslova Guenther Platter. To znači da će svih 27 tisuća austrijskih policajaca morati biti na raspolaganju tijekom EP-a, koje se od 7. do 29. lipnja 2008. održava u Austriji i Švicarskoj. Ministar Platter najavio je i mogućnost suspenzije Schengenskog sporazuma tijekom trajanja EP-a, što znači da će granična kontrola biti obavezna za sve posjetitelje, pa i one koji dolaze iz zemalja Europske unije.

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

Miami Heat - San Antonio Spurs 100:85

Washington Wizards - Portland Trail Blazers 73:94

Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 94:80

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 99:90

Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 109:107

Philadelphia 76'ers - Dallas Mavericks 89:106

Phoenix Suns - Chicago Bulls 103:116

Golden State Warriors - Atlanta Hawks 105:106

Sacramento Kings - Seattle Supersonics 103:114

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙