FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS: Po ulasku Hrvatske u EU ostvarivanje glavnog programa- regionalne autonomije Istre

PULA, 10. veljače 2007. (Hina) - Istarski demokratski sabor (IDS) večera je na svečanosti u Puli obilježio 17. obljetnicu osnutka stanke.
PULA, 10. veljače 2007. (Hina) - Istarski demokratski sabor (IDS) večera je na svečanosti u Puli obilježio 17. obljetnicu osnutka stanke.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić ustvrdio je tom prigodom kako je stranka od svog osnivanja promicala politiku poštivanja ljudskih prava i prava manjina.

"Upravo je to temelj uspjeha IDS-a do danas", kazao je Jakovčić, dodavši da je IDS nakon 17 godina "postao jedna od prepoznatljivih i priznatih stranaka u europskoj obitelji političkih stranaka".

Ocijenio je i da je Hrvatska danas "jedna od najcentraliziranijih država u Europi".

Jakovčić je zato najavio kako je pred IDS-om, po ulasku Hrvatske u Europsku uniju (EU), osnovna zadaća ostvarivanje glavnog političkog programa - "pitanje regionalne autonomije Istre", a koje, kako je kazao, "IDS-a postavlja od prvoga dana osnivanja".

"Znamo kakva je bila situacija 90-tih godina, znamo da i danas ne bismo imali saveznike u Hrvatskoj po pitanju regionalne autonomije Istre, ali sam uvjeren da se ulaskom Hrvatske u EU svi tabui regionalizma definitivno ruše", naglasio je predsjednik IDS-a.

Dodao je kako će pitanje regionalizma biti postavljeno građanima Istre te da IDS želi visoku autonomiju ove regije.

Govoreći o predstojećim izborima Jakovčić je najavio samostalni izlazak IDS-a ili u koaliciji sa strankama centra ili lijevog centra, te je izrazio uvjerenje da će stranka "postići odlične rezultate".

Proslavi 17. obljetnice IDS-a bilo je nazočno oko 700 uzvanika i članova stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙