FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnici srbijanskih stranaka očekuju pobjedu i napredak zemlje

BEOGRAD, 21. siječnja (Hina) - Čelnici političkih stranaka u Srbiji izjavili su da će nedjeljni parlamentarni izbori donijeti napredak zemlji i svi su u svojim izjavama nakon zatvaranja birališta izrazili očekivanje će upravo njihova stranka ili koalicija pobijediti.
BEOGRAD, 21. siječnja (Hina) - Čelnici političkih stranaka u Srbiji izjavili su da će nedjeljni parlamentarni izbori donijeti napredak zemlji i svi su u svojim izjavama nakon zatvaranja birališta izrazili očekivanje će upravo njihova stranka ili koalicija pobijediti.

Predsjednik Srbije i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je da Srbiju nakon izbora čeka "potreba za novom političkom odgovornošću svih stranaka demokratskog bloka", te da očekuje pobjedu svoje stranke na izborima, ali istovremeno ne vjeruje da će ta stranka sama moći formirati novu vladu.

Premijer Srbije i predsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica, koja je na izbore izašla u koaliciji s Novom Srbijom (NS) Velimira Ilića, ocijenio je da su ovi izbori važni zbog svoje "državotvorne uloge", te da će njima biti stvoren novi, zaokruženi državni i pravni sistem zemlje.

Tomislav Nikolić, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) očekuje uvjerljivu pobjedu svoje stranke na izborima. "Uvjeren sam da ćemo imati novu vladu od sutra", kazao je Nikolić novinarima.

Predsjednik G17 Plus Mlađan Dinkić izrazio je očekivanje da će na parlamentarnim izborima demokratske snage uvjerljivo pobijediti i formirati demokratsku vladu koja će nastaviti reforme i ubrzati proces europskih integracija i poboljšao standard građana. "Nadam se da će svi zaboraviti na neka ranija vremena, na svađe. U Srbiji je dosta svađa, treba raditi", kazao je lider G17 Plus.

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da očekuje veliki broj glasova, jer je njegova stranka (nekad stranka Slobodana Miloševića) "jedina stranka ljevice u Srbiji".

Predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, koji predvodi koaliciju svoje partije s Socijaldemokratskom unijom Žarka Koraća, Građanskim savezom Srbije Nataše Mićić i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, izjavio je da će na izborima "pobijediti ona Srbija koja želi živjeti i ona Srbija koja slavi 5. listopad", dan kad je Slobodan Milošević 2000. godine izgubio vlast.

Prema svim istraživanjima, sigurno je da će u budući saziv parlamenta, koji broji 250 mjesta, ući Srpska radikalna stranka haškog optuženika Vojislava Šešelja, Demokratska stranka predsjednika Srbije Borisa Tadića (na čijoj su listi i predstavnici hrvatske manjine) i koalicija Demokratske stranke Srbije premijera Vojislava Koštunice i Nove Srbije ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića, a izborni prag od pet posto mogli bi prijeći još i G17 Plus bivšeg ministra financija Mlađana Dinkića i koalicija koju predvodi Čedomir Jovanović, te Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙