FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: politikantstvo, a ne ekologija razlog "miniranja" tvornice kamene vune

PULA, 16. siječnja 2007. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić ocijenio je danas da je politikanstvo, a ne briga za okoliš i strah od onečišćenja, razlog je što se Tvornica kamene vune Rockwool u Pićanu sada kad je gotova nastoji "minirati".
PULA, 16. siječnja 2007. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić ocijenio je danas da je politikanstvo, a ne briga za okoliš i strah od onečišćenja, razlog je što se Tvornica kamene vune Rockwool u Pićanu sada kad je gotova nastoji "minirati".

Na redovitoj mjesečnoj konferenciji župan Jakovčić je zamjerio pokretačima peticije s Ekop Istrom na čelu, koji su prikupili više od 6000 potpisa građana za raspisivanje referenduma, da nisu reagirali kad je to bilo omogućeno, u tijeku javne rasprave.

Stoga je najavio da će o pitanju mogućega raspisivanja referenduma za ili protiv te tvornice tražiti mišljenje mjerodavnoga ministarstva i Središnjega ureda za državnu upravu, podsjetivši da je Grupa Rockwool dobitnica nagrada poznatih udruga zelenih za droprinos u očuvanju okoliša.

Na novinarski upit napomenuo je kako Istarska županija ne će prijeći preko onečišćenja okoliša ako se ono dogodi te da će zatvoriti tvornicu ako odstupi od dozvola i propisanih uvjeta za proizvodnju. Zauzeo se da se postave oko tvorničkoga kruga postave mjerni uređaji koji će, osim nadzora županijskog Zavoda za javno zdravstvo, pratiti kakvoću zraka.

Jakovčić se također pohvalio dobivenom lokacijskom dozvolom za gradnju nove pulske bolnice koja bi trebala biti gotova do kraja desetljeća, i koja će, kako je rekao, ponuditi vrhunsku medicinsku uslugu.

Smatra da Istri treba brodska veza s Dalmacijom i obratno, no, kako je rekao tu nerentabilnu vezu ne može subvencionirati Istarska županija, pa očekuje da će se mjerodavno ministarstvo uključiti u rješavanje tog pitanja. Također je rekao da vlada svake od članica Jadranske euroregije treba odlučiti o mogućim subvencijama brodskih veza uzduž i poprijeko Jadrana.

Komentirajući najavu HSLS-a i HSS-a kako će njihov predizborni adut biti decentralizacija za koju se najglasnije zauzimao IDS, Jakovčić je pozdravio činjenicu da su i druge političke stranke nakon 15 godina prepoznale potrebu jačanja lokalne samouprave. To je, po njegovim riječima, ne samo predizborno nego temeljno načelo IDS-a i pitanje budućnosti za Istru.

Istarski župan je izvijestio novinare o posjetu Čileu i Argentini i susretima s vlasnicima Lukšić-grupe koja i dalje kani ulagati u Istru i Hrvatsku, te s istarskim iseljenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙