FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 9. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 9. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Jedan od sindikalnih čelnika Boris Kunst optužen je pred zagrebačkim Općinskim sudom za zlouporabu kreditnih kartica Zagrebačke banke s kojih je navodno podizao novac bez da je za to imao pokriće na tekućem računu, no sam Kunst odbacio je danas te optužbe, ocjenjujući optužni prijedlog neistinitim. Kunst je jučer ispričao svoj nedolazak na prvo ročište, pa je novo zakazano za početak ožujka. Optužnim prijedlogom zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva iz ožujka 2005., Kunsta se tereti da je od listopada do prosinca 2004. kreditnim karticama Zagrebačke banke bez pokrića potrošio 145.000 kuna. Sumnjiči ga se da je podizao gotovinu na bankomatima, plaćao raznu robu po trgovačkim centrima i podizao kredite.

ZAGREB - Suđenje hrvatskim generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu najvjerojatnije neće početi prije svibnja, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu koji je odbacio prigovor na optužnicu, uz obrazloženje da je nedopušten jer je optužnica postala pravomoćna već 2004. kada ju je potvrdio Haški sud. Predsjednik Kaznenog odjela zagrebačkog suda Miroslav Šovanj kazao je Hini da suđenje dvojici generala, koje se tereti za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika tijekom akcije "Medački džep" 1993., najvjerojatnije neće početi u iduća "dva do tri mjeseca" jer sudac Marin Mrčela, kojemu je dodijeljen slučaj, mora proučiti predmet i pripremiti glavnu raspravu.

ZAGREB - Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić izjavio je danas u Hrvatskom saboru da će svaku ozbiljniju povredu izbornog procesa njegov ured ubuduće tretirati kao tešku povredu službene dužnosti, te da će službenici odgovorni za takve nepravilnosti automatski dobivati otkaz. Palarić je time odgovorio na prigovore oporbenih zastupnika da u Konačnom prijedlogu zakona o popisima birača nisu predviđene kazne za činovnike koji naruše izborni proces.

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) predložit će Hrvatskom saboru interpelaciju o radu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i zatražiti smjenu ministra Dragana Primorca zbog kaosa, niske kvalitete i korupcije prilikom odobravanja znanstvenih projekata, izjavio je danas na konferenciji za novinare potpredsjednik HNS-a i saborski zastupnik Jozo Radoš. Radoš je rekao i da je među tri odobrena projekta za financiranje u iznosu većem od 100.000 kuna na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i projekt dekana tog fakulteta Miljenka Jurkovića i projekt premijerove supruge - Mirjane Sanader. Upitan jesu li njezin projekt uspoređivali s odbijenim projektima, Radoš je odgovorio da nisu, jer imaju samo informaciju o tome koji su projekti odbijeni i koji su prihvaćeni, koliki je iznos novca te imena projekata i voditelja.

ZAGREB - Zagrebačka županija odsad će se putem Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu moći izravno koristiti informacijama za prijavu projekata iz predpristupnih fondova i ondje educirati po dva svoja praktikanta, zahvaljujući ugovoru kojeg su danas potpisali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i direktorica Regionalne razvojne agencije Varaždinske županije Andrea Vugrinović. Putem Ureda u Bruxellesu, Zagrebačka županija imat će bolji pristup institucijama i informacijama od ključnog značaja za regionalni razvoj te mogućnost proaktivnog djelovanja u interesu regije, gospodarstvenika i građana, istaknuo je župan Kožić u sjedištu Zagrebačke županije na svečanosti potpisivanja Ugovora.

KARLOVAC - Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Marijan Mareković u povodu Dana vojne kapelanije i blagdana blaženog Alojzija Stepinca na današnjoj misi u karlovačkoj crkvi Presvetog srca Isusova rekao je da je Stepinac Hrvatskoj kopnenoj vojsci uzor kako "postojano svjedočiti vjeru, ali i vjernost i spremnost na žrtvu jedinoj lijepoj našoj domovini". Pritom je citirao Stepinčeve riječi da je ljubav prema samom sebi ili ljubav prema roditeljima "zapovjeđena", a da "narod nije ništa drugo nego velika obitelj, veliko krvno srodstvo".

ZAGREB - Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" pozvala je Vladu da u procesu prihvaćanja Programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja poštuje sustav vrijednosti, ustavno načelo zaštite djeteta, prava i odgovornosti roditelja u odgoju djece te omogući otvorenu znanstvenu raspravu u koju će biti uključeni rezultati različitih znanstvenih istraživanja. Istodobno je pozvala i medije da na primjeren i objektivan način izvješćuju o tom važnom pitanju za budućnost naše djece i cijelog društva.

ZAGREB - Nepoznate osobe noćas su sa zgrade u kojoj se nalazi sjedište Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) odnijele natpis s grbom i nazivom udruge te hrvatskom zastavom, potvrdila je danas zagrebačka policija. Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba rekla je Hini da policija intenzivno traga za počiniteljima koji su sa zgrade u Cvjetnoj aleji. Iz UHDDR-a je priopćeno da to nije prvi napad na njihove prostorije.

ZAGREB - Prigodnom primopredajom ključeva stana vrijednog oko milijun kuna u zagrebačkom naselju Špansko, danas je završila humanitarna akcija Prve stambene štedionice "Adresa za novi početak", kojom su prikupljena sredstva za stan koji je darovan Dječjem domu Zagreb i Stambenoj zajednici bivših štićenika domova za nezbrinutu djecu. Ključeve potpuno namještenog stana veličine 75 četvornih metara u Španskom ravnateljici Dječjeg doma Zagreb Jasni Ćurković Kelavi uručila je predsjednica Uprave Prve stambene štedionice Snježana Herceg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙