FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 26. siječnja 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 26. siječnja 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

DUESSELDORF

Legendarni francuski nogometaš Michel Platini (51) izabran je za novoga predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA).Platini je na izborima za predsjednika pobijedio dugogodišnjeg čelnog čovjeka UEFA-e Šveđanina Lennarta Johanssona (77) sa 27-23 na Kongresu UEFA-e.Johansson je bio na čelu UEFA-e od 1990. godine, odnosno puna četiri mandata.

"Jako sam dirnut ovim uspjehom. Ovo je početak jedne sjajne pustolovine", rekao je Platini.

Jedan od Platinijevih planova je smanjenje broja klubova iz najjačih europskih liga u Ligi prvaka, a to je potcrtao i u svom završnom govoru uoči izbora."Nogomet je igra, a ne proizvod, sport prije nego posao", kazao je Platini.Platini je u svojoj igračkoj karijeri tri puta biran za najboljeg europskog nogometaša, te je prvi veliki nogoetaš koji je izabran na čelno mjesto neke tako utjecajne organizacije.

DUESSELDORF

Europski nogometni savez (UEFA) od petka ima 53 članice nakon što je na kongresu u Duesseldorfu u stalno članstvo primljena Crna Gora, dok je još jednom odbijeno članstvo Gibraltara. Crna Gora je još prošle godine primljena u privremeno člasntvo UEFE, a kako je ta država i međunarodno priznata nije bilo zapreka za jednoglasno uvrštenje u punopravno članstvo. Crna Gora će 24. ožujka odigrati svoju prvu međunarodnu utakmicu i to protiv Mađarske, a službeni nastup imat će u kvalifikacijama za SP 2010. Sasvim drugi pristup izaslanici UEFE imali su u slučaju Gibraltara, koji već deset godina pokušava ući u UEFE, te je čak i dobio pravnu bitku pred Sportskim arbitražnim sudom. "Gibraltar nije međunarodno priznata država i stoga ne ispunjava uvjete za članstvo. Ukoliko bi primili Gibraltar bili bi prisiljeni isto učiniti i sa zahtjevima još nekih regija i teritorija, pa bi naše članstvo naraslo na više od 60 država, što bi bilo neodrživo za funkcioniranje sustava europskog nogometa", kazao je član Izvršnog odbora Švicarac Giangiorgio Spiess.Polemika oko Giraltara bila je i politički motivirana jer se primanju te britanske kolonije žestoko protivila Španjolska.

VARŠAVA/ZAGREB

Nakon dugih šest sati nadmetanja završeno je natjecanje klizačica u kratkom programu na Europskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u Varšavi nakon kojeg hrvatska prvakinja Idora Hegel zauzima 14. mjesto. Idora je nastupala kao zadnja, 38. klizačica, vjerujući kako može izboriti mjesto među prvih deset, pogotovo što je odlično izvela tešku trostruku kombinaciju i dvostruki "axel", a jedino je trostruki "flip" dočekala na dvije noge. Piruete i koraci, te tempo na ritam bluesa odlično je pratila, a nakraju je bila neugodno iznenađena sa samo 44.99 bodova od strane sudaca.Naša višestruka prvakinja drugi nastup ima u subotu u slobodnom programu. U vodstvu je očekivano Caroline Kostner iz Italije (60.46), druga je Sara Meier iz Švicarske (60.49), a treća Gruzija Elene Gedevanišvili (54.62).

ZAGREB

Hrvatski jedriličarski savez održao je u Splitu Konferenciju za novinstvo na kojoj su glavna tema bile aktivnosti Saveza u ovoj predolimpijskoj godini, izuzetno važnoj za hrvatsko jedrenje. Početkom srpnja u portugalskom gradu Cascais održat će se svjetsko prvenstvo svih olimpijskih klasa, na kojem će se dijeliti 75 posto svih olimpijskih normi. Hrvatska reprezentacija u Portugalu će brojati oko 30 jedriličara, sa po jednim mjestom u devet jedriličarskih olimpijskih klada - Laseru, Laser Radialu, Finnu, olimpijskoj daci muški, 470 muški i žene, 49er, Tornado i Zvijezda. Hrvatsko jedrenje nije dosad nikad na jednoj regati nastupilo u toliko olimpijskih klasa, devet od ukupno 11, a Hrvata neće biti samo u dvije ženske discipline dasci i Ynglingu. U Savezu vjeruju da će u Portugalu hrvatsko jedrenje ispuniti olimpijsku normu u tri klase u kojima tradicionalno imamo sjajne rezultate - Finnu, Laseru i klasi 470. U Finnu se za kartu za Qingdao, poprište jedriličarskog natjecanja na OI 2008, bore Marin Mišura i Ivan Kljaković Gašpić, u Laseru Mate Arapov, Milan Vujasinović, Luka Radelić, Tonči Stipanović, a u klasi 470 posade Fantela/Marenić i Česić/Kujundžić. Hrvatski jedriličarski savez ove godine raspolaže s 5.750 milijuna kuna, što je za milijun kuna više nego lani.

MIAMI/ZAGREB

Hrvatski jedriličari imali su dobar četvrti dan Rolex Miami OCR Grade 1 regate olimpijskih klasa u Miamiu, a svojim rezultatima pčosebno mogu biti zadovoljni Milan Vujasinović (Labud, Split) i Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba, Pula). Laseri i Laser Radiali jučer su odjedrili tri plova,a Vujasinović je bio dva puta četvrti i jednom osmi pa se nakon devet plovova popeo na 17. mjesto u konkurenciji 114 kormilara klase Laser. U istoj klasi napredovao je i Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) na 22. mjesto. Prvo mjesto u Laseru je preuzeo Australac Tom Slingsby.Mateja Petronijević je također popravila svoj plasman, s 14., šestim i osmim ulazom u cilj stigla je na 18. mjesto među 69 djevojaka klase Laser Radial. Tina Mihelić (Galeb) je nakon devet plovova 28. Najbolja Radialka je trenutačno Finkinja Sari Multala. U konkurenciji 67 posada klase Zvijezda Lovrović/Mikuličić (3. Maj Rijeka) su pali za nekoliko mjesta i nakon šest plovova su 22. U klasi Zvijezda i dalje su vodeći Šveđani Loof/Ekstrom.

SAN SICARIO

Austrijanka Renate Goetschl pobjednica je superveleslaloma skijašica za Svjetski kup u talijanskom San Sicariju.

Goetschl je slavila s vremenom od 1:24,90 minta, druga Amerikanka Lindsey C. Kildow zaostala je devet stotinki, a treća Austrijanka Christine Sponring 90 stotinki.

MADRID

Aktualni pobjednik Kupa UEFA, španjolski nogometni prvoligaš Sevilla angažirao je mladog argentinskog braniča Federica Fazija (19) dosdašnjeg člana Ferrrocarril Oestea s kojim je potpisao ugovor na pet godina.Fazio trenutačno igra za mladu reprezentaciju Argentine na U-20 prvenstvu Južne Amerike u Paragvaju.

BERLIN

Nekadašnji hrvatski košarkaški reprezentativac Matej Mamić (31) okončao je u petak svoju igračku karijeru nakon neuspjelog pokušaja povratka na teren po teškoj ozljedi.

Mamić je u studenome 2005. godine tijekom utakmice njemačkog prvenstva teško pao i ozlijedio kralježnicu, te se čak strahovalo da bi mogao ostati paraliziran. Ipak, uspio se oporaviti, ali ne dovoljno da bi nastavio aktivno igrati košarku.

Mamić je najavio kako se namjerava baviti trenerskim poslom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙