FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 9. veljače 2007.(Hina) - Pregled događaja do 12.30 sati:
ZAGREB, 9. veljače 2007.(Hina) - Pregled događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Po prvi puta u karijeri naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić će u petak nastupiti na skakačkom mitingu u Bukureštu. Velika domaća skakačka zvijezda u mirovini Monica Iagar, čija je bogata i dugotrajna karijera začinjena titulama europske prvakinje vani i u dvorani, te rekordnim preskokom od 202 cm, organizator je i domaćin dojučerašnjim rivalkama. Upravo je Monica Iagar osobno pozvala Blanku Vlašić na ovogodišnji Grand prix Monica Iagar 2007. koji će započeti u petak u 19.30 sati. Uz našu rekorderku nastupit će i Bugarka Venelina Veneva, srebrna sa EP-a u Goeteborgu lani, domaća skakačica Oana Pantelimon,koja je bila brončana sa Olimpijskih igara u Sydneyu i Talijanka Antonietta di Martino, pobjednica ovogodišnjeg mitinga u Cotbusu sa respektabilnih 197 cm i jako dobrim pokušajima na dva metra. Aktualni svjetski rekorder muškog skoka u vis, također umirovljeni, Kubanac Javier Sotomayor najavljen je kao specijalni gost natjecanja. Rekord ovog mitinga drži Čehinja Romana Dubnova (195 cm). Podsjećamo da su ove godine samo Blanka Vlašić i Belgijanka Tia Hellebaut išle preko dva metra.

ŽENEVA

Nizozemski klub Feyenoord izgubio je spor na Sudu sportske arbitraže (CAS) u Lausannei na kojem se žalio na odluku UEFE o izbacivanju iz UEFA Kupa nakon nereda navijača iz Rotterdama na utakmici u Nancyu u prosincu. CAS je potvrdio odluku UEFE o izbacivanju Nizozemaca, a čak je nametnuo i dodatnu kaznu Feyenoordu od 100.000 švicarskih franaka. Konačnim izbacivanjem Feyenoorda iz natjecanja londonski Tottenham Hotspur se bez borbe plasirao u sljedeću fazu Kupa UEFA, gdje čeka boljega iz dvoboja portugalske Brage i Parme.

LAUSANNE

Prihodi Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) od prodaje TV prava za Zimske olimpijske igre u Vancouveru 2010. i OI u Londonu 2012. čak su 40 posto veća od paketa prodanog za ZOI u Torinu i OI u Pekingu 2008, priopćio je MOO. Član Izvršnog odbora MOO-a Richard Carrion kazao je kako će TV kuće za prava prijenosa iz Vancouvera i Londona platiti više od tri milijarde dolara, dok je MOO od prodaje prijenosa iz Torina i Pekinga zaradio oko 2.5 milijardi dolara. Čak 2.2 milijarde dolara za TV-prava iz Vancouvera i Londona platila je američka TV-kuća NBC, dok je European Broadcasting Union (EBU) izdvojila 614 milijuna USD, a MOO tvrdi da će oko 15 posto ukupne svote platiti posve novi mediji, poput internet-portala. MOO naglašava da se pregovori oko prodaje olimpijskih TV-prava tek trebaju dovršiti u Japanu, Italiji, zemljama Latinske Amerike, te u Africi, Australiji i Novom Zelandu.

HAMBURG

Osvajač brončane medalje u spustu na ZOI 1964. Nijemac Wolfgang Bartels preminuo je u svojem domu u bavarskom selu Ramsau u 66. godini. Bartels je šezdesetih godina prošlog stoljeća bio najbolji spustaš svijeta, a olimpijska bronca iz Innsbrucka bio mu je uspjeh kratke karijere, koja je naprasno prekinuta nekoliko mjeseci kasnije kada je Bartels stradao u prometnoj nesreći. Bartels je potom imenovan za glavnog trenera ženske skijaške reprezentacije, a bio je i osobni trener čuvene njemaćke skijašice Rosi Mittermaier. I kao trener je najveći uspjeh postigao opet u Innsbrucku,na ZOI 1976., kada je Mittermaier osvojila zlato u spustu i slalomu, te srebro u veleslalomu.

PEKING

Sedam članova kineske olimpijske reprezentacije poslano je u domovinu, a branič Zheng Tao završio je u bolnici sa slomljenom čeljusti nakon masovne tučnjave i prekida utakmice između kineske U-21 reprezentacije i engleskog drugoligaša Queens Park Rangersa u Londonu. Vodstvo kineske olimpijske reprezentacije službeno se ispričalo domaćinima u Londonu, no kineski mediji za prekid okrivljuju obje strane, kao i Kineski nogometni savez. "Za pogreške sinova uvijek odgovara otac", stoji u naslovu pekinškog Narodnog lista u kome se okrivljuje i vodstvo nacionalnog nogometnog saveza, dok Omladinski list okrivljuje napadača reprezentacije Gao Lina, koji je i započeo tučnjavu, u kojoj su više nastradali Kinezi. Na internet-siteovima u Kini pojavila su se i razmišljanja navijača o prekidu u Londonu, a većinu ljuti činjenica što mladi Kinezi nisu uspjeli parirati Englezima i u - šaketanju.

RIM

Rimsko tužiteljstvo podignulo je danas optužnice protiv bivšeg direktora nogometnog kluva Juventus Luciana Moggija i ostalih u istrazi o nezakonitom djelovanju ustanove za posredovanja u kupoprodaji igrača Gea World koju su vodili Moggijev sin Alessandro i Davide Lippi, sin bivšeg izbornika talijanske nogometne reprezentacije i prvaka svijeta Marcella Lippija. Optužnice su podignute protiv Luciana i Alessandra Moggia, Francesca Zavaglije, Riccarda Gallerija, Davida Lippija, Pasquala Galla, Francesca Ceravola i Luciana Gauccija. Pod istragom je bila i Chiara Geronzi, kćerka direktora Rimske banke, ali je njezin slučaj arhiviran. Posrednička tvrtka Gea World, koja je zatvorena prošle godine kada je izbio cijeli slučaj "calciopoli" o nogometu, lažiranju i ucijenjivanju, prisiljavala je igrače da ih ona zastupa, te im jamčila da će igrati u dobrim klubovima, pa čak i u reprezentaciji. Marcello Lippi je odbacio bilo kakvu povezanost s poslovima svoga sina, čak je izjavio kako je sinu rekao da neće u reprezentaciju uzeti ni jednog igrača koga će zastupati, pa bio i najbolji, kako se ne bi posumljalo u izbor reprezentativaca.

MADRID

Navijači madridskog Reala žele smjenu trenera Fabia Capella, a trener po njihovu ukusu bio bi Nijemac Bernd Schuster, sadašnji trener prvoligaša Getafea, donosi španjolski dnevnik AS rezultate ankete u kojoj je Schuster dobio malo manje od polovice ukupno 38.000 glasova pristalica Reala.Schuster bi bio idealan trener jer, prema navijačima, zna odabrati pravo igračko pojačanje, opušten je u odnosu sa medijima, stil vođenja ekipe je prilagođen španjolskom podneblju, a ima i izvrsne rezultate. Njegov Getafe, koji jedan od najmanjih proračuna Primere, nedavno je pobijedio Real (1:0) i trenutno je sedmi na ljestvici, a Getafe je i na pragu plasmana u polufinale Kupa Kralja. Iza Schustera, drugo mjesto na ljestvici navijačkih želja zauzeo je bivši trener Reala Vicente del Bosque jer je Real dok je on bio trener "igrao najljepši nogomet", a otkad je on napustio kormilo 2003. Real nije osvojio ništa. Trener Chelsea Jose Mourinho dobio je 19 posto glasova navijača, a sadašnji trener Capello svega sedam posto. Navijači su četiri posto glasova dali bivšoj igračkoj legendi Michelu, koji vodi B sastav Reala u Drugoj ligi.

NEW YORK

Kanadska klizačica Jessica Dube teže je ozlijeđena na zagrijavanju uoči natjecanja sportskih parova Četiri Kontinenta u američkom gradu Colorado Springsu.Jessicu Dube je pri izvođenju piruete klizaljkom po licu porezao njezin partner Bryce Davison, a 24-godišnja Kanađanka je završila u bolnici gdje su joj ranu na obrazu zašili sa četiri šava. "Jessica ima veliku porezotinu na lijevom obrazu, a prava je sreća što rana nije duboka i što nisu stradale oči", kazala je službena liječnica Međunarodnog klizačkog saveza (ISU) Jane Moran.Kanadski par ove sezone stvarno nema sreće jer im je natjecanje u Colorado Springsu bilo prvo nakon velike stanke zbog teške ozljede koljena Jessice Dube.

PARIZ

Rezultati dvoboja 2. kola sa 463.000 eura vrijednog WTA turnira tenisačica u Parizu:

Nadia Petrova (Rus/4) - Martina Mueller (Njem) 6-1, 6-2

Tatiana Golovin (Fra) - Jekaterina Bičkova (Rus) 6-4, 6-4

Ana Čakvetadze (Rus/8) - Anabel Medina Garrigues (Špa) 4-6, 6-4, 6-4

Lucie Safarova (Češ) - Nicole Vaidišova (Češ/5) 6-4, 6-2

Amelie Mauresmo (Fra/2) - Nathalie Dechy (Fra) 6-3, 6-2

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

New Orleans Hornets - Milwaukee Bucks 109:101 (dva produžetka)

Sacramento Kings - Chicago Bulls 86:77

Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 93:78

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙