FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predloženo razrješenje Tomislava Šote gradonačelnika Vukovara

VUKOVAR, 6. veljače 2007. (Hina) - Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara uputio je u postupak u Gradsko vijeće prijedlog za iskazivanje nepovjerenja gradonačelniku Vukovara Tomislavu Šoti (HDZ), izvjestio je na samom kraju današnje redovite sjednice Gradskog vijeća predsjednik toga tijela Nikola Toth (HSP).
VUKOVAR, 6. veljače 2007. (Hina) - Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara uputio je u postupak u Gradsko vijeće prijedlog za iskazivanje nepovjerenja gradonačelniku Vukovara Tomislavu Šoti (HDZ), izvjestio je na samom kraju današnje redovite sjednice Gradskog vijeća predsjednik toga tijela Nikola Toth (HSP).

U svom prijedlogu Klub HDZ-a podsjeća da je Gradski odbor HDZ-a još 30. siječnja izglasao nepovjerenje gradonačelniku zato što "nije ispunio očekivanja svoje stranke niti je realizirao zadatke i program stranke". Prijedlog za razrješenje gradonačelnika Vukovara potpisalo je 10 od 11 vijećnika HDZ-a, koji je u Vukovaru na vlasti u koaliciji sa HSP-om.

Za novu gradonačelnicu Vukovara Klub vijećnika HDZ-a predložio je vijećnicu te stranke Zdenku Buljan, izvijestio je Toth vijećnike na sjednici.

U izjavi novinarima nakon sjednice predsjednik Gradskog vijeća Toth rekao je kako će se sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti razmatran prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a o razrješenju dužnosti gradonačelnika Tomislava Šota i imenovanju Zdenke Buljan za novu gradonačelnicu Vukovara održati 14. ili najkasnije 15. veljače.

"Mi u HSP-u prvi smo inicirali smjenu gradonačelnika jer smo od prvog dana njegova mandata vidjeli kako je riječ o čovjeku koji ne zna, ne može i ne želi raditi jer ga stalno nema na poslu", rekao je Toth.

Predsjednik Kluba vijećnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Gradskom vijeću Svetislav Lađarević izjavio je kako osobno nije nezadovoljan Šotom kao gradonačelnikom, ali da je činjenica da gradonačelnik proteklih mjeseci nije bio nazočan nekim bitnim događajima. Vijećnici SDSS-a stoga na sjednici Gradskoga vijeća kada se bude raspravljalo o Šotinoj smjeni neće glasovati ili će biti suzdržani jer se, kako je naglasio, SDSS ne želi miješati u unutarstranačka pitanja HDZ-a.

Prema mišljenju nezavisnog vijećnika Pilipa Karaule, u Vukovaru nije potrebno promijeniti gradonačelnika već cijelo gradsko Poglavarstvo u kojem su, kako je rekao, čak 4 člana zadužena za društvene djelatnosti a samo jedan za gospodarstvo.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Željko Sabov rekao je da SDP još nije zauzeo stav kako će glasovati na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Na zamolbu novinara da komentira prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a da bude imenovana za novu gradonačelnicu Vukovara Zdenka Buljan kratko je izjavila kako je počašćena tim prijedlogom te će dužnost gradonačelnice ukoliko bude izabrana obnašati odgovorno i dostojanstveno.

Gradonačelnik Vukovara Tomislav Šota danas nije bio na poslu niti na sjednici Gradskoga vijeća, a nije odgovarao ni na telefonske pozive novinara.

Gradsko vijeće Vukovara na današnjoj je sjednici prihvatilo financijska izvješća te plan i program rada dječjih vrtića Vukovar I i Vukovar II i Gradskog muzeja te za ravnateljice tih ustanova imenovalo dosadašnje ravnateljice.

U Gradskom vijeću Vukovara od 25 vijećnika 11 je iz redova HDZ-a, 8 SDSS, 3 SDP, 2 HSP, a jedan je vijećnik nezavisan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙