FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt e-Vukovar

VUKOVAR, 26. siječnja 2007. (Hina) - Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Anthony Bradtke i vukovarski gradonačelnik Tomislav Šota predstavili su danas na konferenciji za novinare projekt e-Vukovar.
VUKOVAR, 26. siječnja 2007. (Hina) - Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Anthony Bradtke i vukovarski gradonačelnik Tomislav Šota predstavili su danas na konferenciji za novinare projekt e-Vukovar.

E-Vukovar zajednička je inicijativa grada Vukovara, američke razvojne agencije USAID te vukovarskih gospodarstvenika, a predviđa u iduće dvije godine proširenje i unaprjeđenje postojeće informacijske i komunikacijske tehnologije za potrebe vukovarske gradske uprave, gospodarskih i obrazovnih subjekata u gradu te građana Vukovara.

Po riječima gradonačelnika Šote, inicijativa e-Vukovar, u čiju su provedbu uključene i tvrtke Microsoft, IBM, Hrvatska banka za obnovu i razvitak i drugi partneri, omogućit će građanima da poboljšaju kvalitetu života dok će se istodobno unaprijediti komunikacija unutar gradske uprave i s gospodarskim subjektima.

Također je dodao da će Vukovar i njegovi građani kroz prihvaćanje novih informacijskih tehnologija i novih znanja pokušati nadoknaditi sve ono što su izgubili u prošlosti.

"Ovdje nije riječ samo o obnovi grada, već o pokušaju da se napravi skok kako bi Vukovar dostigao druge gradove koji su odmakli u razvoju", ocijenio je američki veleposlanik Bradtke dodajući da će SAD nastaviti pomagati Vukovaru.

Američki veleposlanik također je izrazio nadu da će projektom e-Vukovar građani ostvariti bolju međusobnu komunikaciju kao i suradnju s gradskom upravom i obrazovnim institucijama.

Predstavljajući projekt e-Vukovar, direktor USAID-a William Jefferson pojasnio je da je njime predviđeno šire korištenje tehnologije u sektoru malog i srednjeg poduzetništva, te opremanje i integriranje sustava sofvera za potrebe gradske uprave.

U suradnji s HBOR-om, u ime koje je konferenciji za novinare nazočan bio predsjednik uprave Anton Kovačev, osmislit će se, najavljeno je, posebna kreditna linija za nabavu informacijske opreme s nižom kamatnom stopom od one koju nude komercijalne banke.

U okviru projekta e-Vukovar predviđeno je da se najesen u Vukovaru otvori Microsoftova Akademija za obrazovne institucije te da počne provedba Microsoftova inovativnog programa za nastavnike u koji je već uključeno 136 nastavnika vukovarskih osnovnih i srednjih škola.

Na pitanje novinara koliko će stajati provedba programa e-Vukovar, odgovoreno je da se konačan iznos još uvijek ne zna s obzirom na to da je riječ o projektu koji traje. Tek je rečeno da je USAID u projekt do sada uložio 150 tisuća dolara, a svoj financijski prilog dali su i drugi sponzori uključeni u njegovu provedbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙