FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: članovi Gradskog poglavarstva nisu došli na sjednicu

VUKOVAR, 25. siječnja 2007. (Hina) - Ni jedan od devet članova vukovarskoga Gradskog poglavarstva jutros nije došao na redovitu sjednicu Poglavarstva osim gradonačelnika Tomislava Šote koji je i sazvao sjednicu.
VUKOVAR, 25. siječnja 2007. (Hina) - Ni jedan od devet članova vukovarskoga Gradskog poglavarstva jutros nije došao na redovitu sjednicu Poglavarstva osim gradonačelnika Tomislava Šote koji je i sazvao sjednicu.

Po podatcima iz vukovarske gradske uprave nekolicina članova Poglavarstva svoj je izostanak opravdala bolešću i zauzetošću poslom, a razlozi nedolaska na sjednicu preostalih članova nisu poznati.

"Ako su nedolaskom htjeli bojkotirati gradonačelnika, to mogu razumjeti, ali ne mogu razumjeti ako bojkotiraju građane", izjavio je u gradskoj vjećnici novinarima gradonačelnik Šota, čijim su radom već duže vrijeme, kako piše tisak, nezadovoljni u vukovarskom HDZ-u kojega je Šota član, kao i u HSP-u, koalicijskom partneru HDZ-a u Vukovaru.

Predsjednik Gradskog vijeća Nikola Toth (HSP) tako je u nekoliko navrata javno izražavao nezadovoljstvo radom gradonačelnika Šote prozivajući ga za nerad i često izbivanje s radnog mjesta.

U dosadašnjim medijskim istupima i razgovorima s novinarima Šota je svaki put nijekao da postoje zahtjevi za njegovim opozivom. To je potvrdio i na jučerašnjoj konferenciji za novinare vezanoj uz sastanak s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, poručivši kako je kao nositelj HDZ-ove liste na prošlom lokalnim izborima stranci donio 12 mandata te je na mjesto gradonačelnika izabran voljom građana.

Poglavarstvo je na jutrošnjoj sjednici trebalo raspravljati o Planu i programu rada Gradskog muzeja i Gradske knjižnice, izmjenama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela, donošenju odluke o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u tim tijelima, provedbi Projekta "e-Vukovar" te o drugim temama o komunalnoj infrastrukturi.

Po najavama iz gradske uprave gradonačelnik Šota sjednicu Poglavarstva ponovno će sazvati idući tjedan te više ne želi komentirati jutrošnji neodziv sjednici članova Poglavarstva.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Petar Mlinarić izjavio je danas novinarima, komentirajući neodržavanje sjednce Poglavarstva, kako nije bilo dogovorena bojkota sjednice članova Poglavarstva iz HDZ-a. Osudivši takvo ponašanje tih članova, ocijenio ga je neprimjerenim prema gradonačelniku, rekašvi kako je očito da nešto nije u redu.

Po njegovim riječima ovih će se dana održati sjednica vukovarskog HDZ-a na kojoj će se, kako je najavio, donijeti neke odluke bitne za grad Vukovar i Vukovarce.

Od devet članova Poglavarstva HDZ ima šest, Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) tri i HSP jednog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙