FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: "Socijalne" izmjene zaključka o raspodjeli spomeničke rente

ZAGREB, 18. siječnja 2007. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je prihvatilo izmjene i dopune Zaključka o kriterijima za raspodjelu sredstava spomeničke rente odnosno dodatnu pomoć za podmirenje troškova radova na obnovi vanjskih dijelova građevina.
ZAGREB, 18. siječnja 2007. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je prihvatilo izmjene i dopune Zaključka o kriterijima za raspodjelu sredstava spomeničke rente odnosno dodatnu pomoć za podmirenje troškova radova na obnovi vanjskih dijelova građevina.

Tako će se, uz ostalo, vlasnicima stanova, čiji ukupni prihod ne prelazi 900 kuna po osobi u stanu, u cijelosti financirati troškovi radova na vanjskim dijelovima građevine, dok će vlasnici stana u kojem je ukupni prihod po osobi od 900 do 1200 kuna plaćati 50 lipa po četvornom metru stambenog prostora, a jednu kunu s prihodom po osobi od 1200 do 1500 kuna.

"U 2006. za obnovu se prijavilo 40 kuća na Gornjem gradu, a Grad Zagreb je sa 38 suvlasnika zaključio ugovore o sufinanciranju za što je iz sredstava rente namijenjeno 25,5 milijuna kuna", rekla je Doris Kažimir, pročelnica Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva.

Kažimir je navela da će ove godine iz sredstava spomeničke rente za obnovu biti osigurano 34 milijuna kuna, zajedno s tri milijuna preostalih od lani. Ujedno je pozvala stanare i vlasnike stanova na Gornjem gradu i Kaptolu te u Donjem gradu gdje je cijeli potez devastiranih i neuređenih kuća da se jave na poziv Poglavarstva za uređenjem zgrada, posebice u Gundulićevoj, Preradovićevoj, Gajevoj, Petrinjskoj i Palmotićevoj ulici.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je ustvrdio da su te izmjene dokaz da nisu bili u pravu oni koji su govorili da želi izbaciti starije i siromašne građane iz centra.

Na odlučivanje Gradskoj skupštini Poglavarstvo je danas uputilo prijedlog odluke o uporabi grba i zastave Grada Zagreba i naziva "Grad Zagreb" što se, osim iznimno, više neće moći upotrebljavati bez odobrenja Gradskog poglavarstva. Danas je utvrđen i u Skupštinu upućen i prijedlog odluke o kriterijima za ostvarivanje financijske potpore za programe udruge za zaštitu životinja.

"Zagreb je u šest godina učinio više na zaštiti životinja nego u proteklih 60", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dodao da je ostao još problem s lokacijom za groblje kućnih ljubimaca što treba riješiti najkasnije do 1. travnja.

Na upit novinara što misli učiniti nakon najavljenog prosvjeda Auto-moto kluba Maksimir protiv poskupljenja cijena parkiranja, Bandić je odgovorio da Grad mora napraviti reda u parkiranju u centru i dodao da će to činiti mjerama prometne i financijske politike sve dok automobili s pločnika ne odu u podzemne garaže.

U vezi s organizacijom Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj 2009. Bandić je kazao da je već rekao sve što je imao. "Ovo nije vrijeme patetike, već međusobnog uvažavanja i povjerenja", rekao je Bandić i dodao da će tako biti i u slučaju organizacije te manifestacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙