FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: za pročišćivač još 15 milijuna eura

ZAGREB, 11. siječnja 2007. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je prihvatilo nekoliko "varijacija" na koncesijski ugovor za izgradnju infrastrukturnih objekata centralnog uređaja za pročišćivanje otpadnih voda kojima se za nešto više od 15 milijuna eura povećava ukupni iznos potreban za njihovu izgradnju.
ZAGREB, 11. siječnja 2007. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je prihvatilo nekoliko "varijacija" na koncesijski ugovor za izgradnju infrastrukturnih objekata centralnog uređaja za pročišćivanje otpadnih voda kojima se za nešto više od 15 milijuna eura povećava ukupni iznos potreban za njihovu izgradnju.

"To je ogroman projekt i nije neobično da postoje takve varijacije odnosno dodatna poskupljenja", rekao je pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo na konferenciji za novinare nakon što je Poglavarstvo prihvatilo prijedlog Povjerenstva za vođenje i praćenje ugovorene koncesije.

Prežigalo je izvijestio da je nakon nekoliko varijacija, prihvaćenih od 2000., uključujući i današnju, iznos vezan uz pročišćivač porastao sa 180 na 216 milijuna eura zbog izmjene projekta na zahtjev Grada Zagreba ili pak novih zakonskih uvjeta.

Dodatnih 15 milijuna eura bit će utrošeno za dodatne radove na Glavnom odvodnom kanalu (GOK) i izgradnju pristupne ceste južno od GOK-a, izgradnju manjeg odvodnog kanala, rekonstrukciju dalekovoda u Resniku i Mraclinu, dodatne radove na Glavnom dovodnom cjevovodu otpadnih voda iz Novog Zagreba te u okviru projekta Domovinskog mosta.

Današnjim zaključkom Poglavarstva, točno 100 športskih objekta u gradskom vlasništvu dato je na upravljanje Zagrebačkom holdingu d.o.o., a osnovano je i stručno povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za izradu urbanističko- arhitektonskog rješenja za Arenu Zagreb.

Pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoja grada Slavko Dakić je rekao

da će to biti polivalentni objekt s atletskom dvoranom, kapacitata 18.000 gledatelja, a bit će izgrađen za potrebe održavanja Svjetskog rukometnog prvenstva 2009., najvjerojatnije uz Jadransku aveniju, uz Novu bolnicu ili u Laništu.

Na novinarski upit hoće li i Vlada pomoći u izgradnji "arene", Bandić je odgovorio da "postoje obećanja", ali da treba doći do konsenzusa oko lokacije, funkcije i financiranja.

Novinari su se zanimali je li Grad dao dozvolu poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću za uređenje bloka zgrada kod Cvjetnog trga.

Bandić je na to odgovorio da je svaka pravna ili fizička osoba dobrodošla u Poglavarstvo ako želi revitalizirati dio Gornjeg ili Donjeg grada, ali da se projekti ne smiju kositi s javnim interesom te dodao kako je Poglavarstvo servis građana, no i logistika privatnom sektoru.

Zamoljen da komentira fotografije na kojima se pročelnik za zdravstvo Zvonimir Šostar u jednom restoranu zabavlja sa striptizetom, objavljene danas u novinama, Bandić je rekao da je, bez obzira kada se to dogodilo, takav čin neprimjeren čovjeku koji radi u njegovu timu i najavio da će o tom slučaju još razgovarati sa Šostarom.

Na novinarski upit, osudio je i postupak direktora "Vodoopskrbe i odvodnje" Jadranka Robića koji je pištoljem prijetio obitelji te naveo da će se o tome očitovati kad institucije pravne države dovrše svoj posao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙