FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: o radu holdinga, ZET-u, stadionima..

ZAGREB, 28. prosinca 2006. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom reformi u gradskom holdingu i dodao da će financijsko izvješće o radu holdinga i njegovih podružnica biti gotovo za mjesec i pol.
ZAGREB, 28. prosinca 2006. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom reformi u gradskom holdingu i dodao da će financijsko izvješće o radu holdinga i njegovih podružnica biti gotovo za mjesec i pol.

"Dosad se 45 godina radilo po starom voznom redu, a sada idemo po novom i za to nam treba vremena", rekao je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva te naveo kako reforme treba provoditi postupno, a da se pozitivni učinci u radu holdinga mogu očekivati tek od 1. siječnja 2007.

Ipak, napomenuo je da će, bude li financijsko izvješće iz 2006. lošije od onog iz 2005., oni koji vode holding morati otići. "Ako ne budemo radili, i nas u gradskoj vlasti to čeka za 2,5 godine", dodao je.

Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva na sjednici su odobrili Zagrebačkom električnom tramvaju (ZET) financijsku potporu od 5,2 milijuna kuna radi subvencije besplatnog prijevoza za đake, studente i umirovljenike do 65 godina s primanjima manjim od 1.500 kuna te još 4,6 milijuna kapitalne pomoći za podmirenje kredita za 26 autobusa i rekonstrukciju pet tramvaja.

"Ono što naruči, Grad i plati", rekao je Bandić i najavio da će ZET sutra preuzeti 15 novih autobusa te naveo da je besplatni prijevoz za neke kategorije građana politička odluka gradskih vlasti pa će dio osigurati iz proračuna, a dio od ušteda.

Poglavarstvo je danas odlučilo dati suglasnost na odluku Upravnog vijeća Opće bolnice "Sveti Duh" da proda dio zemljišta u vlasništvu bolnice. "Taj novac utrošit će se na uređenje i opremanje bolnice", rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar.

Za člana Povjerenstva za provedbu postupka izbora privatnog partnera za projekt završetka gradnje stadiona Maksimir i rekonstrukciju alternativnog stadiona na Kajzerici imenovan je Boško Lozica umjesto Pavla Kalinića zbog Kalinićeve prezauzetosti drugim poslovima.

Konačni izbor investitora još nije obavljen, rečeno je na sjednici Poglavarstva, a gradonačelnik Bandić dodao da se na tom projektu radi već šest mjeseci i da će formalno biti okončan u prvom kvartalu 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙