FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga pripovijedaka "Galeb Av Av" Predraga Raosa

ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Knjiga pripovijedaka za djecu "Galeb Av Av" Predraga Raosa predstavljena je danas u Hrvatskom centru za dječju knjigu pri Knjižnicama Grada Zagreba.
ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Knjiga pripovijedaka za djecu "Galeb Av Av" Predraga Raosa predstavljena je danas u Hrvatskom centru za dječju knjigu pri Knjižnicama Grada Zagreba.

Raosova knjiga donosi osebujne, zanimljive priče s mnoštvom smiješnih situacija, ali i onih koje potiču na razmišljanje o životu, ekologiji, zakonima prirode i svemu što nas okružuje, rekla je Ranka Javor, voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu. S obzirom da je autor za knjigu napravio i ilustracije, riječ je o autorskom djelu, napomenula je.

Raosovu umjetničku dvojakost akademik Ivan Kožarić objasnio je time da je likovni jezik isto što i književni, jer, dodao je, kao što se u pjesmama pronalazi likovna umjetnost, tako i likovna djela imaju književne elemente. Ako te veze nema, umjetnost je prazna, istaknuo je Kožarić.

Urednik Davor Uskoković smatra da je Raosova knjiga primjer djela namijenjenog djeci koje rado čitaju i odrasli.

Raos je rekao da je knjigu zamislio kao malu enciklopediju u kojoj je svaka priča posebna, pa knjiga nema samo jednu pouku. Priče govore o različitim temama, od sazrijevanja, različitosti, discipline, društvenosti i nedruštvenosti do smrti, dodao je.

Djeci na promociji poručio je da u njegovoj knjizi neće pronaći jednostavnu i općenitu pouku, jer ni život nije takav.

To je petnaesta knjiga Predraga Raosa kojom se vratio svojim početcima - pričama za djecu. Iako je diplomirani kemičar, Raos se nikada nije profesionalno bavio strukom.

Objavio je stotine priča, romana, feljtona, radiodrama, pjesama, polemika, stripova, kozerija i intervjua. Uz pisanje bavio se i prevođenjem s engleskog, francuskog i njemačkog, znanstvenim radom i pronalazaštvom. Upravo za tisak priprema šest romana.

Knjiga "Galeb Av Av" obljavljena je u biblioteci "Mravac" zagrebačkog izdavača "Mozaik knjiga".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙