FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 19. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:
ZAGREB, 19. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Nakon što su odrađeni svi susreti četvrtfinala doznali smo imena stolnotenisača i stolnotenisačica koji su izborili plasman u polufinale ITTF Pro Tour turnira u Zagrebu. U muškoj konkurenciji mjesto međi četiri najbolja osigurali su Bjelorus Vladimir Samsonov, Rus Aleksej Smirnov, te Kinezi Ma Long i Hao Shuai. U ženskoj konkurenciji plasman u polufinale izborile su četiri azijske igračice - Kineskinje Guo Yue, Wang Nan i Guo Yan, te Gao Jun koja nastupa pod američkom zastavom.

MONTE CARLO - Aktualni svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb (Citroen) nalazi se u vodstvu nakon prvog dana natjecanja na uvodnom reliju sezone svjetskog prvenstva u Monte Carlu. Nakon prvog dana natjecanja Loeb ima 25.2 sekunde prednosti pred momčadskim kolegom Španjolcem Danielom Sordom, dok je na trećem mjestu Finac Marcus Gronholm (Ford) sa 1:15 minuta zaostatka.

LONDON - U razmaku od svega nekoliko sati dvojica nogometaša engleskog premierligaša Portsmoutha i suigrača hrvatskog reprezentativca Nike Kranjčara, branič Glen Johanson i napadač Lomana Lualua završila su u pritvoru. Johnson je priveden nakon što je zajedno s prijateljem, igračem Millwalla, Benom Mayom, uhvaćen u krađi u prodavaonici B&Q u Kentu. Johnson i May su pokušali ukrasti slavinu i dasku za WC zajedno vrijedne 50 funta (oko 600 kuna). Policija je obojicu igrača kaznila sa po 80 funta, a očekuje ih i sudska prijava. Nekoliko sati ranije u pritvoru je završio i napadač Lualua zbog remećenja javnog reda i mira, te nanošenja tjelesnih povreda. LuaLua je priveden oko dva sata iza ponoći u stanu u kojem živi sa nevjenčanom suprugom i dvoje djece.

BERLIN - U prvom susretu Svjetskog prvenstva rukometaša reprezentacija Njemačke je u Berlinu pred 10.000 gledatelja pobijedila Brazil 27:22 (12:10). Kao što se i očekivalo domaćin je otvorio World Cup pobjedom, međutim njemačka reprezentacija je imala mnogo problema s agresivnom i čvrstom brazilskom obranom. Njemačka je prve bodove dohvatila ponajprije odličnom igrom Floriana Kehrmanna, Markusa Baura i Pascala Hensa koji su postigli po šest pogodaka. Najefikasniji igrač u redovima Brazila bio je Ribeiro sa sedam pogodaka.

NYON - Komisija za žalbe Europske nogometne federacije (UEFA) izbacila je Feyenoord iz Kupa UEFA zbog divljanja nizozemskih navijača tijekom utakmice protiv Nancya. Početkom prosinca prošle godine UEFA je kaznila Feyenoord sa 125.000 eura, te uvjetno sa dvije utakmice igranja pred praznim tribinama. Nizozemci su se žalili na ovu odluku, a UEFA se umjesto smanjivanja kazne odlučila na izbacivanje nizozemskog kluba iz Kupa UEFA. Feyenoord je u 16-ini finala Kupa UEFA trebao igrati protiv engleskog premierligaša Tottenhama.

LYON - Lider francuskog nogometnog prvenstva Lyon pokazao je veliki interes za napadača češke reprezentacije i engleskog premierligaša Aston Ville, Milana Baroša. Vodstvo "Lavova" želi češkog napadača dovesti na Gerland odmah, a prema pisanju engleskih listova njegova odšteta iznosila bi 8 milijuna eura. "Baroš je visoko na listi naših želja. Uspostavili smo kontakt s njegovim menadžerom i čelnicima Ville," potvrdio je trener peterostrukog francuskog prvaka Gerard Houllier.

NYON - Reprezentativci svjetskog prvaka Italije i igrači europskog i španjolskog prvaka Barcelone dominiraju u najboljoj momčadi 2006. godine koja je izabrana u internetskoj anketi Europske nogometne federacije (UEFA). U idealnom sastavu prošle godine su kapetan "Azzurra" Fabio Cannavaro, branič Gianluca Zambrotta, te vratar Gianluigi Buffon. Zambrotta je ujedno i jedan od četvorice igrača Barcelone koji su u sastavu. Mjesto u najboljoj momčadi izborili su i Ronaldinho, Samuel Eto'o i Charles Puyol. Za najboljeg trenera godine izabran šef stručnog stožera barcelone Frank Rijkaard. MOMČAD GODINE: Gianluigi Buffon (Ita/Juventus) - Gianluca Zambrotta (Ita/Juventus/ Barcelona), Fabio Cannavaro (Ita/Juventus/Real Madrid), Carles Puyol (Špa/Barcelona), Philipp Lahm (Njem/Bayern Muenchen) - Steven Gerrard (Eng/Liverpool), Cesc Fabregas (Špa/Arsenal), Kaka (Bra/Milan), Ronaldinho (Bra/Barcelona) - Thierry Henry (Fra/Arsenal), Samuel Eto'o (Kam/Barcelona).

DAKAR - Dosadašnji lider u poretku motociklista na reliju Dakar, Španjolac Marc Coma (KTM) odustao je od daljnjeg natjecanja nakon pada u 13. etapi. Coma je pao na 57. kilometru 458 kilometara dugačke dionice od Kayesa u Maliju do Tambacounde u Senegalu, no srećom nije teže stradao. Dobio je udarac u glavu zbog čega je helikopterom prevezen u Dakar i prema prvim prognozama zadobio je potres mozga. Španjolac Carlos Sainz (Volkswagen) pobjednik je 13. etape relija Dakar koja se u dužini od 458 kilometara vozila od Kayesa u Maliju do Tambacounde u Senegalu. Drugi je bio Francuz Stephane Peterhansel (Mitsubishi), a treći Amerikanac Mark Miller (Volkswagen). U ukupnom poretku u vodstvu je Peterhansel ispred Alphanda i Schlessera. U konkurenciji motociklista etapna pobjeda je pripala Francuzu Cyrilu Despresu (KTM), drugi je bio Australac Tom Classen (KTM), a treći Amerikanac Chris Blais (KTM). U ukupnom poretku vodi Despres ispred Casteua i Blaisa.

CORTINA D'AMPEZZO - Amerikanka Julia Mancuso pobjednica je superveleslaloma Svjetskog kupa skijašica koji je danas održan u Cortini d'Ampezzo. Druga je bila Austrijanka Nicole Hosp koja je zaostala 33 stotinke, dok je treće mjesto pripalo njezinoj sunarodnjakinji Renati Goetschl (+0,34). Austrijanka Marlies Schild nije završila utrku, no zadržala je vodeću poziciju u ukupnom poretku sa 881 bodom. Druga je Hosp (828), a treća Mancuso (634). U poretku superveleslaloma vodi Renate Goetschl (260) ispred Hosp (196) i Kildow (130).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙