FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. siječnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 6. siječnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

BERLIN - Njemački uzgajivač nojeva tužio je trojicu mladića jer je njihova pucnjave petardama i ostalom pirotehnikom navodno prouzročila neplodnost i depresivnost ptica, objavio je glasnogovornik suda u istočnoj Njemačkoj. Sud u gradu Bautzenu, u Saskoj, slučaj će razmatrati 15. siječnja, a vlasnik nojeva od mladića, dvojice osamnaestogodišnjaka i jednog sedamnaestogodišnjaka, traži 5.040 eura odštete jer je, kako tvrdi, planirao osnovati farmu nojeva ali se zbog stresa nije izleglo 14 ptića.

JAKARTA - Skupina američkih stručnjaka za zrakoplovstvo doputovat će u subotu na otok Celebes i pomoći u potrazi za indonezijskim putničkim zrakoplovom, koji se od ponedjeljka drži nestalim. No, spasilačka ekipa u petak je pozvala u pomoć dvojicu vračeva kako bi pomogli u pronalasku nestalog zrakoplova, budući da tehnologija koja se primjenjuje od ponedjeljka ne daje rezultata. Prije nego nastave potragu kod sela Marjene, vojnici i spasioci su žrtvovali bivola kako bi "pripremili teren", izvijestio je fotograf AFP-a. Pod vodstvom dvojice šamana Sitija Salme i Raupunga, prinijeli su molitve predcima u selu i šumskim duhovima. Vjerovanje u paranormalno i u duhove živo je u Indoneziji. Često se u pomoć pozivaju vračevi, napose u seoskim područjima. Nesreće se često smatraju tajnovitim porukama. Indonezijski javni tisak konzultirao je više vidjelaca o nestanku zrakoplova tvrtke Adam Air. Neki su tvrdili da je zrakoplov ukrao zao duh. Boeing 737 s 102 putnika i člana posade poletio je u ponedjeljak s otoka Jave u pravcu Manada (Celebes), kamo nije sletio.

NEW YORK - Broj posjetitelja Američkog prirodoslovnog muzeja u New Yorku povećao se za gotovo 20 posto tijekom blagdana, a za to je vjerojatno zaslužan hollywoodski filmski hit, izjavili su dužnosnici muzeja. U filmu "Noć u muzeju" (Night at the Museum), snimljenom po slikovnici Milana Trenca, glumac Ben Stiller igra ulogu čuvara u priorodoslovnom muzeju gdje izloženi predmeti ožive tijekom noći. Eksterijer Američkog prirodoslovnog muzeja iskorišten je u toj komediji.

AMSTERDAM - Nizozemski arheolozi otkrili su dio vojne ceste iz 1. stoljeća koja je išla uz sjevernu granicu Rimskoga Carstva i uglavnom pratila tok rijeke Rajne. Istraživanja još traju u drugim europskim zemljama, a UN razmatra mogućnost da se cestu proglasi svjetskim nasljeđem. Nizozemski arheolozi istražuju dio ceste oko mjesta Houtena, 10 kilometra jugoistočno od Utrechta. Cesta, koja je vjerojatno povezivala utvrde Fectio (današnji Vechten) i Traiectum (Utrecht), otkrivena je tijekom priprema željezničke tvrtke Prorail za izgradnju nove pruge na tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙