FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC poziva Vladu da objavi Sporazum s Orco grupom o Sunčanom Hvaru

ZAGREB, 5. siječnja 2007. (Hina) - Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare Ožbolt pozvala je danas Vladu da odmah objavi cjeloviti tekst Sporazuma o javno-privatnom partnerstvu (JPP) s Orco grupom o privatizaciji poduzeća Sunčani Hvar, a državno odvjetništvo poziva da ispita cijeli slučaj.
ZAGREB, 5. siječnja 2007. (Hina) - Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare Ožbolt pozvala je danas Vladu da odmah objavi cjeloviti tekst Sporazuma o javno-privatnom partnerstvu (JPP) s Orco grupom o privatizaciji poduzeća Sunčani Hvar, a državno odvjetništvo poziva da ispita cijeli slučaj.

Na konferenciji za novinare Škare Ožbolt je rekla da je DC poštom dobio tekst tog sporazuma iz kojega je, kako tvrdi, razvidno da u privatizaciji Sunčanog Hvara nije riječ o javno-privatnom partnerstvu, već o klasičnoj pretvorbi.

Imamo javno-privatno partnerstvo s tajnim sporazumom, primijetila je Škare Ožbolt dodavši da poziva i državno odvjetništvo da ispita slučaj, točnije je li sporazum u skladu sa zakonom i interesima Republike Hrvatske.

Napomenula je da se poduzeće Sunčani Hvar više puta bezuspješno pokušalo privatizirati te da je u javno-privatnom partnerstvu pronađeno rješenje za to poduzeće, no javnost nije upoznata sa svim detaljima sporazuma s Orco grupom.

Izvori u Vladi odbacuju i optužbe o netransparentnoj i nezakonitoj privatizaciji Sunčanog Hvara, već ističu da je sporazum potpisan s Orco grupacijom, kojim je propisana i mogućnost dokapitalizacije tog hotelskog kompleksa, donio puno toga dobrog Hvaru i hrvatskom turizmu - prije početka ove turističke sezone bit će otvorena dva modernizirana hotela, a dionice Sunčanog Hvara bit će listane u prvoj kotaciji Zagrebačke burze.

Na optužbe da je ulazak Orca u Sunčani Hvar čista privatizacija, a ne model javno-privatnog partnerstva (JPP), u Vladi odgovaraju da je riječ o zajedničkom ulaganju s elementima JPP-a.

U Banskim dvorima neslužbeno kažu i da će, suglasi li se Orco, u javnosti objaviti potpisani sporazum

Vesna Škare Ožbolt na konferenciji za novinare iznijela je i niz optužaba na rad premijera Sanadera i Vlade rekavši da se kasni s reformom pravosuđa te da se u javnosti ne iznose kritike koje dolaze iz inozemstva.

Kao primjer je navela londonski "The Economist" koji je Hrvatsku proglasio "gnjecavim dnom Europe", dodavši da je taj list kao razlog takve ocjene istaknuo "mrzovoljan i opstruirajući pristup Vlade prema pitanjima pluralizma, medijskih sloboda i pravne države".

Nakon velikih uspjeha kojima nas obasipa Vlada u pogledu uspjeha hrvatske vanjske politike taj tekst djeluje kao hladan tuš, ocijenila je predsjednica DC-a.

Komentirala je i medijske napise o prelasku nekolicine članova DC-a iz Splita u HDZ istaknuvši da je riječ o HDZ-ovoj dezinformaciji i da nije riječ o članovima užeg vodstva stranke, već o članovima DC-a koji su prije pola godine već izašli iz stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙