FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladin izvor: Velika koalicija ne dolazi u obzir

ZAGREB, 5. siječnja 2007. (Hina) - Velika koalicija, kako mediji i političari nazivaju mogućnost koaliranja HDZ-a i SDP-a nakon izbora, za vladajuću stranku u ovom trenutku ne dolazi u obzir, doznaje se u petak iz izvora bliskih Vladi i HDZ-u.
ZAGREB, 5. siječnja 2007. (Hina) - Velika koalicija, kako mediji i političari nazivaju mogućnost koaliranja HDZ-a i SDP-a nakon izbora, za vladajuću stranku u ovom trenutku ne dolazi u obzir, doznaje se u petak iz izvora bliskih Vladi i HDZ-u.

Uz ponavljanje ranijeg stava kako neće biti prijevremenih parlamentarnih izbora, već će oni biti u studenome ove godine, izvori u Vladi ističu kako u sadašnjim, normalnim uvjetima u kojima Hrvatskoj i njezinim interesima ne prijeti nikakva ugroženost, nema ni potrebe za velikom koalicijom.

Ponovno otvaranje priče o velikoj koaliciji u medijima u Vladi drže manevrom SDP-a, u trenutku kada je, kažu, najozbiljniji mogući koalicijski partner te stranke, HNS, počeo agresivnu kampanju i protiv HDZ-a i protiv SDP-a.

U Vladi odbacuju napise u medijima da neki ministri neće dočekati izbore i kraj mandata, poručujući da nikakvih kadrovskih križaljki, ne dogodi li se nešto izvanredno, neće biti.

Izvori u Vladi odbacuju i optužbe o netransparentnoj i nezakonitoj privatizaciji Sunčanog Hvara, već ističu da je sporazum potpisan s Orco grupacijom, kojim je propisana i mogućnost dokapitalizacije tog hotelskog kompleksa, donio puno toga dobrog Hvaru i hrvatskom turizmu - prije početka ove turističke sezone bit će otvorena dva modernizirana hotela, a dionice Sunčanog Hvara bit će listane u prvoj kotaciji Zagrebačke burze.

Ističu da je, u skladu s tim sporazumom, Orcu, nakon prvotnih dva milijuna dionica, prenijeto još 500 tisuća dionica čime je ta grupacija došla u vlasništvo 47 posto dionica Sunčanog Hvara.

Sporazumom je predviđeno i da se temeljni kapital može dokapitalizacijom i povećati, uz obvezu da se tvrtka može zadužiti do 200 milijuna kuna ili izvršiti dokapitalizaciju do 100 milijuna kuna. U tom smislu, odlučilo se za dokapitalizaciju od 88 milijuna kuna, a svi će se dioničari moći odlučiti hoće li sudjelovati u dokapitalizaciji ili ne.

Na optužbe da je ulazak Orca u Sunčani Hvar čista privatizacija, a ne model javno-privatnog partnerstva (JPP), u Vladi odgovaraju da je riječ o zajedničkom ulaganju s elementima JPP-a.

U Banskim dvorima neslužbeno kažu i da će, suglasi li se Orco, u javnosti objaviti potpisani sporazum.

Vladini izvori tvrde i da se premijera Ivu Sanadera neutemeljeno optužuje jer svoj skupocjeni sat nije naveo u imovinskoj kartici, ističući da zakonom nije propisano da se pokretnine poput satova, nakita, krzna i slično moraju navesti u kartici.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa trebalo bi, smatraju u Vladi, jasno definirati koje to sve pokretnine treba navesti u kartici kako bi se izbjegle špekulacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙