FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC: Hrvatskoj trebaju izbori jer umjesto reformi vladaju skandali

ZAGREB, 17. prosinca 2006. (Hina) - Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt ustvrdila je danas da se što prije trebaju održati parlamentarni izbori jer u Hrvatskoj nisu prioritet reforme nego skandali, a tako će, kaže, biti i u 2007.
ZAGREB, 17. prosinca 2006. (Hina) - Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt ustvrdila je danas da se što prije trebaju održati parlamentarni izbori jer u Hrvatskoj nisu prioritet reforme nego skandali, a tako će, kaže, biti i u 2007.

"Hrvatska se, nažalost, ni u sljedećoj godini neće baviti ničim drugim do aferama", ocijenila je Vesna Škare-Ožbolt na današnjoj sjednici Glavnog odbora DC-a i pozvala Vladu da konačno počne misliti na građane, a ne samo na sebe.

Ocjenjujući da je vrlo malo ostalo od jamstvene kartice premijera Ive Sanadera i njegova ugovora s građanima, istaknula je kako za HDZ-ove vlasti nisu smanjeni porezi niti je uveden red u državne financije. "Ponašanje Vlade, koja nema gospodarskog programa ili pak tri puta mijenja mišljenje o ZERP-u, ravno je nacionalnoj izdaji", ustvrdila je Škare-Ožbolt.

Također je dodala da snimka govora predsjednika Stipe Mesića s početka 1990-ih za premijera Sanadera nije mogla doći u bolje vrijeme jer su, kaže, u drugi plan pale afera Brodosplit, slučaj Glavaš i ZERP, a da se i ne govori o Veroni i prodaji Plive.

Predsjednica DC-a podsjetila je i na "mukotrpnu profilaciju DC-a" koja je trajala cijele ove godine te je naglasila da tu stranku više nitko ne može nazivati HDZ light. "Nismo se dali utopiti u HDZ, već smo pokazali da smo politička opcija koja ima kičmu i koju impresioniraju jedino rezultati, ništa drugo", rekla je.

Najavila je da će se DC zauzeti za smanjivanje PDV-a s 22 na 15 posto tijekom tri godine, dodajući da bi i porezi na dohodak i dobit trebali biti 15 posto. DC je za jačanje srednjeg sloja i poduzetništva, a to ne može osigurati ni ljevica ni desnica jer su isključivi, rekla je Vesna Škare-Ožbolt i dodala kako, po njezinu mišljenju, DC treba samostalno izaći na izbore. Također je najavila da će početkom 2007. DC izaći u javnost sa svojim projektima i ljudima.

Zamjenik predsjednice DC-a Joško Morić ocijenio je da je vlast sastavila proračun uoči izbora tako da Hrvatska sliči na "Djedamraziju". Osvrnuo se i na stanje u pravosuđu koje, rekao je, nikad nije bilo pod većim pritiskom politike nego danas.

Među novim prijedlozima DC-a bit će i uvođenje dopuštenih 0,8 promila alkohola u krvi za vozače jer dosadašnjih nula promila nije dalo očekivane rezultate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙