FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MASNOĆA U MARGARINU GORA PO ZDRAVLJE OD ONE U PUTRU

WASHINGTON, 13. srpnja (Hina/Reuters) - Vrsta masnoće u margarinu i biljnom ulju umanjuje funkcije krvnih žila i srozava razinu dobrog kolesterola više nego što je to slučaj kod zasićenih masnoća kakve se mogu naći u putru i mesu, podaci su iz nizozemske studije objavljene u četvrtak.
WASHINGTON, 13. srpnja (Hina/Reuters) - Vrsta masnoće u margarinu i biljnom ulju umanjuje funkcije krvnih žila i srozava razinu dobrog kolesterola više nego što je to slučaj kod zasićenih masnoća kakve se mogu naći u putru i mesu, podaci su iz nizozemske studije objavljene u četvrtak. #L# Nizozemski istražitelji odlučili su spoznati da li različite vrste prehrane igraju ulogu u sposobnosti širenja i bujanja krvnih žila. Ta funkcija vrlo je bitna za pacijente s kardiovaskularnim bolestima. Istražitelji su pronašli da sposobnost širenja krvnih žila može biti i tri puta manja kod ljudi koji se hrane proizvodima s trans masnim kiselinama, kakve se nalaze u margarinu, za razliku od zasićenih masnoća. "To može biti dio objašnjenja zašto pojačano uzimanje trans masnoća može povećati rizik koronarnih oboljenja srca", smatra Nicole de Roos, nizozemska stručnjakinja za ljudsku prehranu i epidemologiju i glavna autorica studije. (Hina) tr tr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙