FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić predvodio misu zahvalnicu

ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Tradicionalnu misu zahvalnicu (Tedeum) večeras je u zagrebačkoj katedrali predvodio kardinal JosipBozanić, nadbiskup zagrebački, uz sudjelovanje pomoćnih biskupazagrebačkih Josipa Mrzljaka i Vlade Košića te članova Prvostolnogkaptola zagrebačkog.
ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Tradicionalnu misu zahvalnicu (Te deum) večeras je u zagrebačkoj katedrali predvodio kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, uz sudjelovanje pomoćnih biskupa zagrebačkih Josipa Mrzljaka i Vlade Košića te članova Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

Na početku mise kardinal Bozanić je pozvao vjernike da zahvale Bogu za ovu godinu koja je iza nas te da posebno mole za one koje je zadesila velika nesreća na jugoistoku Azije.

U propovijedi je pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić istaknuo kako na kraju svake godine sabiremo darove koje smo dobili u Crkvi, rekavši da svatko ima i osobne razloge za zahvalnost Bogu.

"Mogli bi smo reći da su nam i prije nego li se sjetimo događaja od zajedničkog značenja na pameti tolika neznana svjedočenja kršćanskog života u ljubavi i žrtvi, ustrajnosti i molitvi. To se odnosi na sve članove društva, na sudionike nedjeljnih euharistijskih slavlja, svjedoke ljubavi za bližnje, na zahvalnost naših bolesnika i patnika, koji prikazuju svoja trpljenja za Crkvu, za mlade i za našu budućnost", kazao je, uz ostalo, pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić.

Pozvao je vjernike da se u molitvama sjete prognanih, invalida, branitelja i onih kojima je uskraćeno njihovo dostojanstvo, a vlastiti križ nose sa strpljivošću i nadom.

Kada se, dodao je, ocjenjuje "događaj godine" spomenuo je katastrofalni potres na jugoistoku Azije na globalnom planu, a u našem društvu, istaknuo je, mnogi s pravom ocjenjuju kako je Božićna poruka kardinala Bozanića o korupciji bio tako važan događaj koji je "potresao savjesti i uzdrmao odgovorne i sve članove našega društva".

Podsjetio je da je kardinal u Božićnoj poruci pozvao hrvatsko društvo na solidarnost, ističući kako je korupcija velik grijeh protiv slabih i nemoćnih.

Biskup Košić je na kraju propovijedi pozvao vjernike da i dalje imaju nadu u Krista koji "nas poziva da budemo ljudi dijaloga, da se zalažemo za svakog čovjeka i na taj način unosimo smisao u ovaj svijet, a to znači osjećaj za Boga i sve vrijednosti koje od njega dolaze".

Sutra, na Novu godinu, Crkva slavi blagdan Bogorodice i Svjetski dan mira. Misno slavlje u 10 sati u zagrebačkoj prvostolnici predvodi kardinal Josip Bozanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙