FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Nadbiskupski ordinarijat o misi za Francetića i Pavelića

ZAGREB/ZADAR, 29. prosinca 2004. (Hina) - Zadarski Nadbiskupskiordinarijat, u povodu mise za Juru Francetića i Antu Pavelića koja jejučer održane u crkvi sv. Ivana Krstitelja, priopćio je da je misa zaCrkvu i svakog kršćanina duhovna i sveta zbilja i mora ostati izvansvakih drugih mogućih manifestacija.
ZAGREB/ZADAR, 29. prosinca 2004. (Hina) - Zadarski Nadbiskupski ordinarijat, u povodu mise za Juru Francetića i Antu Pavelića koja je jučer održane u crkvi sv. Ivana Krstitelja, priopćio je da je misa za Crkvu i svakog kršćanina duhovna i sveta zbilja i mora ostati izvan svakih drugih mogućih manifestacija.

U izjavi, koju je potpisao kancelar Zadarske nadbiskupije don Josip Lenkić, navodi se da stoga Crkva nikad ne stoji iza bilo koje skupine koja bi manipulirala misom iz ideoloških ili političkih razloga.

"Zbog nekih ranijih događanja, iz Nadbiskupskog je ordinarijata 8. prosinca i dana izjava da takvih misa neće biti u Zadru. To je ponovljeno, posve određeno, nedavno u Ordinarijatu, kada se opet tražilo misu", navodi se u izjavi.

Napominje se kako je izneseno vrlo jasno stajalište da crkva nije mjesto za isticanje bilo kakvih uniformi, znakova ili imena, nego isključivo služi za duhovne potrebe ljudi.

"U spomenutoj prilici župnik i svećenik, koji je predvodio misu, nisu se konzultirali s Nadbiskupijom. Šteta što se tom prilikom nije poštivao privatni karakter molitve koja se uvijek može prikazati za dušu svakog pokojnika", stoji u izjavi koju je prenijela Informativna katolička agencija (IKA).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙