FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Izgred prije mise zadušnice za Antu Pavelića

ZADAR, 28. prosinca 2004. (Hina) - U crkvi sv. Ivana u Zadru večeras jeslužena misa zadušnica za ustaškog poglavnika Antu Pavelića na molbuUdruge "Hrvatskog domobrana", a prije mise pred crkvom se dogodioizgred, doznaje se od voditelja dopisništva "Večernjeg lista" u ZadruFrane Šarića.
ZADAR, 28. prosinca 2004. (Hina) - U crkvi sv. Ivana u Zadru večeras je služena misa zadušnica za ustaškog poglavnika Antu Pavelića na molbu Udruge "Hrvatskog domobrana", a prije mise pred crkvom se dogodio izgred, doznaje se od voditelja dopisništva "Večernjeg lista" u Zadru Frane Šarića.

Po Šarićevim riječima prije nego je počela misa, predsjednik Udruge Željko Stipić pred crkvom je uhvatio za vrat fotoreportera "Večernjeg lista" u Zadru Antu Pavlinovića.

Pavlinović nije ozlijeđen i nije slučaj prijavio policiji, rekao je Šarić. Nakon višeminutna naguravanja misa je počela.

Dok je trajala misa, predstavnici "Hrvatskog domobrana" nisu dopuštali snimateljima i novinarima da uđu u crkvu.

Fra Bernardin Škunca, jedan od sudionika mise, izjavio je da se misa služi za sve ljude na zamolbu vjernika te da bi oni služili misu i za Josipa Broza Tita, a ne samo za Antu Pavelića.

U zadarskoj Policijskoj upravi večeras se doznaje kako ih je jedino novinarska ekipa RTL-a obavijestila da joj nije bilo dopušteno snimanje mise u crkvi sv. Ivana.

Vjernici okupljeni na misi razišli su se sasvim mirno, napominju u PU i dodaju da policija nije bila pred crkvom prije početka mise zadušnice, kad se i dogodio izgred.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙