FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipendije učenicima za deficitarna obrtnička zanimanja

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Obrtnička komora Zagreb iMinistarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dodijelili su danas 14stipendija, u ukupnom iznosu od 168 tisuća kuna, učenicima koji seškoluju za deficitarna obrtnička zanimanja.
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Obrtnička komora Zagreb i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dodijelili su danas 14 stipendija, u ukupnom iznosu od 168 tisuća kuna, učenicima koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja.

Jednogodišnju stipendiju za školsku godinu 2004/2005. dobilo je 10 učenika prvih razreda i četiri učenika 2. i 3. razreda, koji će primati mjesečno po 1.000 kuna.

Čestitajući stipendistima ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić istaknuo je kako su obrtnici najžilaviji dio gospodarstva te kako je 5.000 novih obrta u ovoj godini pravi pokazatelj dobre klime za daljnji razvoj obrtništva.

Osim stipendija danas je Obrtnička komora Zagreb dodijelila i niz priznanja i zahvalnica za razvoj i unapređenje obrtništva u ovoj godini.

Tako je Priznanje za gospodarstvenu djelatnost, razvoj i unapređivanje obrtništva dodijeljeno Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva i ministrici pravosuđa Vesni Škare Ožbolt.

Dodijeljeno je i 20 priznanja za razvoj i unapređenje obrtništva, primjerice Poglavarstvu Grada Zagreba, Udruženju obrtnika Zagreba, Udruženju trgovaca Zagreba, TZ Grada Zagreba itd.

U kategoriji razvoja i unapređivanja obrtništva u području obrazovanja dodijeljeno je 10 priznanja i zahvalnica, za sudjelovanje u modnim i stilskim manifestacijama koje predstavljaju zagrebačke obrtnike pet priznanja i zahvalnica, a Udruženje ugostitelja dodijelilo je 14 priznanja i zahvalnica za razvoj i unapređenje obrtništva u 2004. godini, koja je proglašena godinom ugostiteljstva i gastronomije.

U području informiranja i izviješćivanja dodijeljeno je pet priznanja i zahvalnica, a Priznanje i umjetnički rad kipara Stipe Divkovića dodijeljeno je tajniku Obrtničke komore Zagreb Mladenu Azinoviću za razvoj i unapređenje obrtništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙