FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Hrvatska će nastaviti graditi dobre odnose s SAD-om (VOA)

WASHINGTON,30. prosinca 2004.(Hina) - Hrvatska će nastaviti graditidobre odnose sa Sjedinjenim Državama unatoč neslaganjima dviju zemaljau pojedinim pitanjima, rekao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić urazgovoru za Glas Amerike (VOA) u četvrtak.
WASHINGTON,30. prosinca 2004.(Hina) - Hrvatska će nastaviti graditi dobre odnose sa Sjedinjenim Državama unatoč neslaganjima dviju zemalja u pojedinim pitanjima, rekao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru za Glas Amerike (VOA) u četvrtak.

Govoreći o odnosima dviju zemalja, Mesić je kazao kako će Hrvatska nastaviti graditi dobre odnose s Amerikom premda Zagreb i Washington "o nekim temama nemaju identična stajališta", prenosi VOA.

"Male zemlje bez velike vojne, financijske i privredne moći kao što je Hrvatska jedinu snagu imaju u argumentima i principima, u borbi za principe", rekao je Mesić.

"Mi smo rekli da će Hrvatska sudjelovati u vojnim misijama koje budu pod pokroviteljstvom UN-a i opet prema našim mogućnostima. Izvan toga nećemo sudjelovati, to je naš princip. Tako će biti dok sam ja na čelu ove zemlje", kazao je predsjednik Mesić za VOA.

Predsjednik Mesić, koji je jedan od trinaest kandidata na predsjedničkim izborima 2. siječnja, očekuje uvjerljivu pobjedu već u prvome izbornom krugu. "Vjerujem da ću pobijediti i da ću ja biti predsjednik koji će Hrvatsku 2008. uvesti u EU", rekao je.

Mesić je rekao kako vjeruje da će Hrvatska do ožujka 2005. riješiti slučaj haškoga bjegunca Ante Gotovine i tako do početka pregovora o članstvu dati dokaze o potpunoj suradnji s Haškim sudom kako to EU i traži.

Napominjući kako misli da je Hrvatska danas "zadnja" zemlja u kojoj bi Gotovina tražio utočište, Mesić je rekao kako "Hrvatska mora poduzeti sve da otkrije boravište Ante Gotovine ako je u zemlji, a ako nije da otkrije i one smjerove kamo bi on mogao otići i kuda je otišao".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙