FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: Od 79 Hrvata u Aziji nije se javilo dvoje

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Od 79 Hrvata koji su se u trenutkurazornih tsunamija nalazili u području južne Azije još se samo dvoje,Jozo Gudelj i Mirjana Engleitner, nije javilo svojim obiteljima,izjavio je u četvrtak za Hinu načelnik Odjela MVP-a za koordinaciju ipraćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Od 79 Hrvata koji su se u trenutku razornih tsunamija nalazili u području južne Azije još se samo dvoje, Jozo Gudelj i Mirjana Engleitner, nije javilo svojim obiteljima, izjavio je u četvrtak za Hinu načelnik Odjela MVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.

"Jozo Gudelj je 24. prosinca iz Duesseldorfa otputovao za Bangkok, a gospođa Engleitner, koja je nestala u Phuketu, zadnji se put javila na Badnjak", kazao je Ljubičić.

Prva hrvatska žrtva tsunamija je trogodišnja djevojčica Vivian Slot, unuka rektorice zagrebačkog sveučilišta Helene Jasne Mencer, kojoj su telegrame sućuti uputili najviši državni dužnosnici.

U potresu jačine devet stupnjeva po Richteru koji je u nedjelju pogodio Indijski ocean, uslijed čega su se digli razorni tsunamiji, poginulo je, prema posljednjim podacima, više od 120.000 ljudi, od čega najviše u Indoneziji, čak 80.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙