FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi obećao bolju 2005. godinu

RIM, 30. prosinca 2004. (Hina/AR) - Na tradicionalnoj konferenciji zanovinare krajem godine, talijanski premijer Silvio Berlusconi rekao jeu četvrtak da će za Italiju sljedeća godina biti puno bolja od 2004.godine koju smatra prijelaznom.
RIM, 30. prosinca 2004. (Hina/AR) - Na tradicionalnoj konferenciji za novinare krajem godine, talijanski premijer Silvio Berlusconi rekao je u četvrtak da će za Italiju sljedeća godina biti puno bolja od 2004. godine koju smatra prijelaznom.

"Za talijansko gospodarstvo 2004. je bila prijelazna godina, a 2005. će biti bolja, bit će to godina preokreta", rekao je Berlusconi dodajući da u 2004. nije smanjena kupovna moć građana što je potkrijepio sljedećim podacima: bruto nacionalni dohotak u 2004. bit će veći za 1,4 posto, što je "tri puta veći porast nego posljednjih godina", plaće su porasle za 2,6 -2,7 posto, dok je inflacija iznosila 2 posto, rekao je Berlusconi.

Glede parametara iz Maastrichta, Berlusconi je rekao da je Pakt stabilnnosti bio "učinkovit za stabilnost, ali ne za rast", pa će zbog toga predložiti "reviziju mehanizma Pakta", počevši od neuvrštavanja investicija u infrastrukturu u godišnje državne troškove.

Berlusconi je rekao da ne razmišlja kandidirati se za predsjednika države poslije isteka mandata sadašnjem predsjedniku Carlu Azegliju Ciampiju. Rekao je da želi proširiti sadašnju koaliciju desnog centra kojoj je na čelu i to sa strankama Duceove unuke Alessandre Mussolini, radikalima Marca Pannelle i dijelom demokršćanske stranke UDEUR Clementea Mastele, koji je izašao iz oporbenog lijevog centra.

Premijer je odbacio mogućnost prodaje njegove tvrtke Mediaset, te je kazao da bez obzira na sadašnji zakon o sukobu interesa koji mu priječi mogućnost da bude i predsjednik nogometnog kluba Milan, ostat će vlasnikom kluba. "Ako će se predložiti zakon koji će mi omogućiti povratak na položaj predsjednika Milana, zasigurno se tome neću suprotstaviti", rekao je Berlusconi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙