FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miroslav Rajh: već sada sam pobijedio

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Miroslav Rajh, predsjedničkikandidat Hrvatske Stanke Mladih (HSM), danas je na završnojkonferenciji za novinare u Zagrebu rekao da je praktički već sadpobijedio, jer je najmlađi predsjednički kandidat, ima 26 godina ipred sobom još 40, 50 godina aktivnog djelovanja u politici.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Miroslav Rajh, predsjednički kandidat Hrvatske Stanke Mladih (HSM), danas je na završnoj konferenciji za novinare u Zagrebu rekao da je praktički već sad pobijedio, jer je najmlađi predsjednički kandidat, ima 26 godina i pred sobom još 40, 50 godina aktivnog djelovanja u politici.

"Mislim da sam već sad pobjednik, samim time što sam napravio ovaj iskorak, istupio u javnosti, predstavio izlazak iz ekonomske i gospodarske krize, što nam je sada najpotrebnije, rekao je Rajh.

Naveo je da su njihovu Povelju za prava mladih dosad potpisali kandidati Slaven Letica i Ljubo Ćesić Rojs, a nada se i potpisu svih ostalih predsjedničkih kandidata.

Poveljom za unapređenje prava mladih i njihovo promicanje u javnom i političkom životu HSM želi obvezati predsjedničke kandidate na djelovanje povoljno za unapređenje statusa mladih u Hrvatskoj, te sukladno tome, za dobrobit cijele domovine.

Rajh je ocijenio da "sadašnja politika ne ulaže u čovjeka, da se bazira na uvozu i prodavanju intelektulne magle".

Trebamo se zalagati za hrvatske izume i inovatore koji imaju kvalitetne projekte, ali su na žalost u ladicama jer se sadašnja vlast za njih ne brine, rekao je.

Potrebnim smatra reformu školstva i obrazovanja.

"Ako želimo imati kvalitetnu Hrvatsku i izaći iz ove situacije potrebna je smjena generacije, da stara garda napusti svoj položaj i prepusti ga mladima", poručio je.

Kampanjom nije zadovoljan jer, rekao je, kandidati nisu svi isto zastupljeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙