FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP: IZVJEŠĆA O FINANCIRANJU KAMPANJE BEZ TROJICE KANDIDATA

ZAGREB, 26. prosinca 2004. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP)izvijestilo je u nedjelju da je prijevremena izvješća o visini iizvorima sredstava za izbornu promidžbu u zakonskom roku, koji jeistekao u ponoć, dostavilo osam predsjedničkih kandidata, dvoje ih jeto učinilo nakon isteka roka, dok troje kandidata nije dostaviloizvješća.
ZAGREB, 26. prosinca 2004. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je u nedjelju da je prijevremena izvješća o visini i izvorima sredstava za izbornu promidžbu u zakonskom roku, koji je istekao u ponoć, dostavilo osam predsjedničkih kandidata, dvoje ih je to učinilo nakon isteka roka, dok troje kandidata nije dostavilo izvješća.

Izvješća nisu dostavili Anto Kovačević, Slaven Letica i Tomislav Petrak, kažu u DIP-u, ali i napominju da zakonom nisu propisane nikakve sankcije za kandidate koji izvješće ne podnesu ili ga podnesu nakon zakonom propisanog roka.

Nakon isteka roka, odnosno u nedjelju do podne, izvješća su faksom dostavile predsjedničke kandidatkinje Đurđa Adlešić i Doris Košta.

Prvi je, još 22. prosinca, prijevremeno izvješće o visini i izvorima sredstava za izbornu promidžbu dostavio Ivić Pašalić, idući dan to su učinili Stjepan Mesić i Boris Mikšić, a u petak i Jadranka Kosor, Miroslav Rajh, Miroslav Blažević, Ljubo Ćesić i Mladen Kešer.

Iz podnesenih izvješća vidljivo je da, za sada, pet kandidata izbornu promidžbu financira vlastitim sredstvima, sredstvima stranke te darovima fizičkih i pravnih osoba, tri kandidata izbornu promidžbu financiraju samo vlastitim sredstvima, a jedan samo sredstvima stranke, navodi DIP.

DIP napominje da u ovoj fazi izbornog postupka nema ovlaštenja obavijestiti javnost o visini i izvorima sredstava koje je pojedini kandidat prikupio za financiranje kampanje, odnosno o podacima koje je dao u prijevremenom izvješću.

Te podatke, odnosno cjelovito izvješće o visini i iznosima sredstava koja je pojedini kandidat utrošio u kampanji, DIP će objaviti nakon predsjedničkih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙