FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rajh: Za borbu protiv korupcije

ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Najmlađi predsjednički kandidatMiroslav Rajh, predsjednik Hrvatske stranke mladih (HSM), danas jerekao da će mu jedan od glavnih ciljeva biti borba protiv korupcije ikriminala u Hrvatskoj.
ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Najmlađi predsjednički kandidat Miroslav Rajh, predsjednik Hrvatske stranke mladih (HSM), danas je rekao da će mu jedan od glavnih ciljeva biti borba protiv korupcije i kriminala u Hrvatskoj.

"Želimo pokazati da su mladi ljudi ozbiljni", rekao je Rajh na konferenciji za novinare i naglasio da oni mogu parirati staroj gardi političara.

"Ne treba nam prodavanje intelektualne magle, dosta je političkih pogrešaka koje su učinili naši lideri i vrijeme je da odu", napomenuo je Miroslav Rajh.

Dodao je da je zakonska, ali i moralna obveza svih predsjedničkih kandidata da iznesu podatke o troškovima izborne promidžbe. Zamjerio je Jadranki Kosor što nije znala odgovor na pitanje koliko je dosad utrošeno za njenu predsjedničku kampanju. "Ako to ne zna kako će voditi državu", upitao je Rajh.

Zamjerio je i Borisu Mikšiću što studente angažirane u njegovoj predsjedničkoj kampanji plaća svega 15 kuna po satu što je, kaže, nedopustivo.

Glavni tajnik Hrvatske stranke mladih Mario Lozić je iznio podatak da za predsjedničku kampanju Miroslava Rajha imaju na raspolaganju sedam tisuća kuna, od čega je dosad utrošeno 4.636,72 kune, najviše za obrasce i materijale za prikupljanje potpisa i tiskanje letaka za promidžbu. Novac su, kažu, prikupili iz članarine Hrvatske stranke mladih, donacijama građana od 10-20 kuna, s tim da je jedan član stranačkog predsjedništva donirao 2000 kuna, a sam Rajh 1000 kuna vlastitih sredstava.

"U predsjedničku utrku nismo ušli ravnopravno. Smiješno je i degutantno što mnogi troše milijune kuna umjesto da pomognu ljudima", zaključio je Rajh.

Predizborni skup Hrvatske stranke mladih najavio je za 29. prosinca na Markovom trgu u Zagrebu, a potom i na Trgu bana Jelačića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙