FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pronađene osobe koje se dovodi u vezi s trovanjem supova na Rabu

RIJEKA,30. prosinca 2004. (Hina) - Tijekom istrage o trovanjubjeloglavih supova na otoku Rabu u nekoliko kuća u vlasništvu višeosoba pronađeni su otrovni kemijski spojevi, a te se osobe za sadadovodi u vezu s trovanjima supova, izjavila je danas Hiniglasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Mirjana Kulaš.
RIJEKA,30. prosinca 2004. (Hina) - Tijekom istrage o trovanju bjeloglavih supova na otoku Rabu u nekoliko kuća u vlasništvu više osoba pronađeni su otrovni kemijski spojevi, a te se osobe za sada dovodi u vezu s trovanjima supova, izjavila je danas Hini glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Mirjana Kulaš.

Sada se obavljaju konzultacije policije s nadležnim državnim odvjetništvom, nakon kojih će se donijeti odluka o kaznenom prijavljivanju jedne ili više od tih osoba.

Za sada nije kazneno prijavljena ni jedna osoba u vezi s trovanjem supova, rekla je glasnogovornica PU primorsko-goranske Mirjana Kulaš.

Naglasila je da je kriminalistički tim, sastavljen posebno za rješavanje ovog slučaja, u više kuća na Rabu pronašao kemijske spojevi koji sadrže karbofuran, za koji je utvrđeno da je prouzročio uginuće supova.

Taj kemijski spoj sastavni je dio pesticida koji se nalaze u slobodnoj prodaji u poljoprivrednim ljekarnama.

Policija je zbog trovanja supova još ranije nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela protiv okoliša.

Ukupno 17 bjeloglavih supova uginulo je zbog trovanja karbofuranom na području Sorinja na otoku Rabu, a otkriveni su 18. prosinca. Taj je otrov vjerojatno bio posipan na strvinu ovce pronađene u neposrednoj blizini.

Bjeloglavi supovi zaštićena su životinjska vrsta u Hrvatskoj, i u nas ih, prema procjenama, ima između 160 i 190.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙