FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ekipe Pentagona u Aziji procjenjuju razaranja potresa

WASHINGTON, 29. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države suposlale tri vojne ekipe u Aziju da procijene štete koje je prouzročiotsunami kao i humanitarne potrebe, rekao je u srijedu jedan visokidužnosnik Pentagona.
WASHINGTON, 29. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države su poslale tri vojne ekipe u Aziju da procijene štete koje je prouzročio tsunami kao i humanitarne potrebe, rekao je u srijedu jedan visoki dužnosnik Pentagona.

"Tri ekipe stigle su ili stižu na licu mjesta. Prva je jutros stigla u Tajland, druga poslijepodne u Šri Lanku, a treća će stići u četvrtak u Indoneziju", rekao je general James Conway.

Pentagon je u utorak naveo da je poslao 20 zrakoplova i 12 brodova prema južnoj Aziji: šest transportnih zrakoplova C-130 s hranom i vodom, pet zrakoplova KC-135, 9 izviđačkih zrakoplova P3, nosač aviona Abraham Lincoln s 4 broda i nosač helikoptera sa šest brodova.

Pentagon je također odlučio poslati s otoka Guam još pet brodova koji mogu proizvoditi pitku vodu. Svaki brod može proizvesti 340.000 pitke vode dnevno. Šesti brod je opremljen bolnicom, naveo je general.

Glasnogovornik Pentagona Greg Hicks je rekao da se radi o jednoj od najvećih operacija humanitarne pomoći koju vodi Pentagon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙