FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove optužbe za zlostavljanje zatvorenika u Guantanamu

WASHINGTON, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Najveća organizacija zazaštitu individualnih sloboda u Sjedinjenim Državama, ACLU, objavilaje nove dokumente koji obznanjuju slučajeve zlostavljanjazatvorenika uvojnoj bazi Guantanamo na Kubi.
WASHINGTON, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Najveća organizacija za zaštitu individualnih sloboda u Sjedinjenim Državama, ACLU, objavila je nove dokumente koji obznanjuju slučajeve zlostavljanjazatvorenika u vojnoj bazi Guantanamo na Kubi.

Otkriveno je, naime, kako su agenti FBI-a u elektroničkoj pošti svojim nadređenima opisivali kako tamošnje zatočenike batinaju i uskraćuju im san.

Te poruke, od kojih neke datiraju od proljeća 2004. objavio je ACLU, a dobio ih je na temelju zakona o slobodi informiranja.

"Metode koje koristi Pentagon su ilegalne, amoralne i kontraproduktivne", rekao je Jameel Jaffer, odvjetnik ACLU i ocijenio je "nevjerojatnim" da su ih dozvoljene na najvišim državnim razinama.

Pentagon je krajem studenoga demantirao zlostavljanja i mučenja u Guantanamu. U bazi Guantanamo nalazi se oko 550 stranih zatvorenika osumnjičenih za veze s al-Qaidom i bivšim talibanskim režimom u Afganistanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙