FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki vojnici kažnjeni zbog zlostavljanja zatočenika

WASHINGTON, 8. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Četiri američka vojnikakažnjena su jer su na iračkim zatočenicima neovlašteno rabili pištoljetipa Taser za paraliziranje protivnika, priopćio je u srijedu Pentagonpo završetku interne istrage o mučenju zatočenika.
WASHINGTON, 8. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Četiri američka vojnika kažnjena su jer su na iračkim zatočenicima neovlašteno rabili pištolje tipa Taser za paraliziranje protivnika, priopćio je u srijedu Pentagon po završetku interne istrage o mučenju zatočenika.

"Vojnicima su izrečene administrativne kazne zbog pretjerane uporabe sile, napose zbog neovlaštene uporabe Tasera", izvijestio je službeni predstavnik Pentagona Lawrence DiRita.

"Četvorica vojnika premještena su na druge dužnosti, a dvojica su premještena u drugu postrojbu", dodao je istaknuvši da administrativne kazne mogu biti financijske naravi ili u obliku opomene.

Čini se da nakon skandala u zatvoru Abu Graib ovaj novi događaj upućuje da se u Iraku nastavlja zlostavljanje zatočenika.

Nakon Abu Graiba američka je vojska privremeno riješila dužnosti jednog generala, 26 vojnika je predala vojnom sudu, kaznila je 46 vojnika i izrekla opomenu još 13, dodao je DiRita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙