FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa pozvao na pomoć nastradalima na jugu Azije

RIM, 29. prosinca 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. pozvao je usrijedu tijekom opće audijencije na "veliko djelo solidarnosti" premanarodima Azije, koji su teško pogođeni potresom, a "sada im prijetiopasnost epidemija".
RIM, 29. prosinca 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. pozvao je u srijedu tijekom opće audijencije na "veliko djelo solidarnosti" prema narodima Azije, koji su teško pogođeni potresom, a "sada im prijeti opasnost epidemija".

Nakon nedjeljnog poziva za pomoć pučanstvu stradalom na jugoistoku Azije, Papa je tijekom opće audijencije u dvorani Pavla VI. u Rimu ponovno svoje misli uputio žrtvama goleme katastrofe.

"Vijesti koje dolaze iz Azije pokazuju sve veći opseg strahovite katastrofe koja je posebno pogodila Indiju, Indoneziju, Šri Lanku i Tajland", rekao je Papa i pozvao "sve vjernike i ljude dobro volje da velikodušno sudjeluju u golemom djelu solidarnosti".

Papa je rekao da je blizak svim nastradalima i da moli za ozlijeđene i one koji su ostali bez krova nad glavom, a Božjoj providnosti povjerava one koji su izgubili život.

Današnja opća audijencija bila je posljednja u 2004. godini. U više od 26 godina pontifikata Ivan Pavao II. je održao 1.160 općih audijencija na kojima je bilo ukupno 17.642.800 vjernika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙