FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: u listopadu promet u maloprodaji veći za 0,3 posto

ZAGREB, 29. prosinca 2004. (Hina) - U Zagrebu je u listopadu u odnosuna rujan zabilježen nominalni rast prometa u trgovini na malo za 0,3posto, dok je realno promet u maloprodaji prema rujnu smanjen, i to za0,6 posto.
ZAGREB, 29. prosinca 2004. (Hina) - U Zagrebu je u listopadu u odnosu na rujan zabilježen nominalni rast prometa u trgovini na malo za 0,3 posto, dok je realno promet u maloprodaji prema rujnu smanjen, i to za 0,6 posto.

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, u odnosu na listopad prošle godine, promet u maloprodaji je u listopadu ove godine smanjen za 1,9 posto, dok je u prvih deset mjeseci ove godine povećan u odnosu na isto razdoblje lani za 2,3 posto.

Na mjesečnoj razini, odnosno u listopadu u odnosu na rujan, najveće se povećanje prometa, i to za 4,3 posto, bilježi u ostaloj trgovini na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama, dok je promet u maloprodaji motornih goriva i maziva (bez Ine) povećan za 3,4 posto.

Najznačajnije smanjenje, za 2,8 posto, istodobno se bilježi u maloprodaji namještaja, opreme za rasvjetu, električnih aparata za kućanstvo, RTV uređaja, željezne robe, boja i stakla.

Promet na godišnjoj razini (listopad '04./listopad '03.) najviše je povećan u maloprodaji motornih goriva i maziva (bez Ine), i to za čak 39,4 posto, dok je u u maloprodaji namještaja, opreme za rasvjetu, električnih aparata za kućanstvo, RTV uređaja, željezne robe, boja i stakla ostvaren rast prometa za 26,4 posto.

Istovremeno je za najvećih 17,7 posto pao promet u trgovini na malo farmaceutskim, medicinskim, kozmetičkim i toaletnim proizvodima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙