FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potrošačke cijene u studenom više 0,5 posto

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Cijene dobara i usluga koje sekoriste za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, uHrvatskoj su u studenome u odnosu na listopad bile više za 0,5 posto,objavio je danas Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Cijene dobara i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u Hrvatskoj su u studenome u odnosu na listopad bile više za 0,5 posto, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

Na godišnjoj razini, u odnosu na studeni prošle godine, potrošačke su cijene u ovogodišnjem studenom više za 2,3 posto. U odnosu pak na prosinac 2003. više su za 2,0 posto.

Promatrano po glavnim skupinama proizvoda prema namjeni potrošnje, u studenome u odnosu na listopad ove godine najviše su porasle cijene prehrane i bezalkoholnih pića, za 1,4 posto, te odjeće i obuće, za 1,2 posto, navode statističari.

Istodobno su cijene stanovanja, vode, energije, plina i drugih goriva porasle za 0,3 posto, cijene pokućstva, opreme za kuću i redovitog održavanja za 0,2 posto, a cijene zdravstva i ugostiteljskih usluga za 0,1 posto.

Cijene prometa u studenome u odnosu na listopad u prosjeku su niže za 0,8 posto, cijene rekrecije i kulture za 0,2 posto, dok su cijene komunikacija niže za 0,1 posto.

Istodobno su cijene alkoholnih pića i duhana, obrazovanja te ostalih dobara i usluga u prosjeku ostale na razini cijena iz listopada.

U okviru indeksa potrošačkih cijena, cijene dobara u studenome u odnosu na listopad u prosjeku su više za 0,6 posto, dok su cijene usluga u prosjeku su ostale na razini cijena iz listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙