FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Košta: Hrvatska je imala jako uspavana predsjednika

NUŠTAR/OSIJEK, 28. prosinca(Hina) - Nezavisna predsjedničkakandidatkinja Doris Košta danas je u Nuštru ocijenila da je Hrvatska"do sada imala jako uspavana Predsjednika koji je tek sada, u svompetgodišnjem mandatu, zahtijeva od Vlade da produži revizijupretvorbe.
NUŠTAR/OSIJEK, 28. prosinca(Hina) - Nezavisna predsjednička kandidatkinja Doris Košta danas je u Nuštru ocijenila da je Hrvatska "do sada imala jako uspavana Predsjednika koji je tek sada, u svom petgodišnjem mandatu, zahtijeva od Vlade da produži reviziju pretvorbe.

"Mislim da je tu nešto prepisao i od mene jer sam prije osam mjeseci zajedno sa svojim stručnim timom i neovisno o predsjedničkoj kandidaturi sastavila prijedlog zakona o ovjeri vlasništva, u skladu sa Ženevskom konvencijom po kojoj", kako je rekla, "u zemljama u kojima postoje ratni i oružani sukobi a zaključeni su poslovi, kao u nas u pretvorbi i privatizaciji, ti su poslovi ništavni".

Predsjednička kandidatkinja Košta u Nuštru pokraj Vinkovaca posjetila je Dom za psihički bolesne odrasle osobe te štićenicima uručila prigodne božićne darove.

U razgovoru s novinarima nakon obilaska Doma u pratnji ravnatelja Nenada Lučina Košta je ocijenila kako se "hrvatsko društvo jako malo brine o psihički bolesnim osobama i njihovim potrebama".

"Nova vlast stopila je socijalu i zdravstvo u jedno ministarstvo i dogodilo se, što javnost ne zna, da se većina novca iz socijale, koja nikada nije bila gubitaš, prebacila u zdravstvo", rekla je Doris Košta.

Predstavljajući program na predizbornom skupu u Osijeku, ocijenila je kako "živimo u autokratskoj državi, koja je u službi zaštite stranoga kapitala". Kako je rekla, zauzet će se da se o ulasku Hrvatske u EU odlučuje isključivo referendumom te za skidanje oznake tajnosti sa svih dokumenata koji su vezani uz ulazak Hrvatske u EU.

"Hrvatski sabor ne predstavlja volju naroda, nego volju čelnika pojedinih političkih stranaka i ako budem predsjednica, zauzet ću se za parlamentarnu državu, uvođenje dvodomnosti, odnosno županijskog doma te istodobno održavanje parlamentarnih i lokalnih izbora", istaknula je Košta.

(Hina) xivuč/xždra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙