FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraga zbog mogućeg "prisilnog samoubojstva" ukrajinskog ministra

KIJEV, 28. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinsko državno tužitejstvoje u utorak u priopćenju navelo da je pokrenuta istragu o mogućem"prisilnom samoubojstvu" ministra prometa Heorhija Kirpe, koji jepronađen mrtav, s prostrijelnom ranom na glavi, u svojoj vikendiciblizu Kijeva.
KIJEV, 28. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinsko državno tužitejstvo je u utorak u priopćenju navelo da je pokrenuta istragu o mogućem "prisilnom samoubojstvu" ministra prometa Heorhija Kirpe, koji je pronađen mrtav, s prostrijelnom ranom na glavi, u svojoj vikendici blizu Kijeva.

U priopćenju državnog tužiteljstva se navodi da nema nikakve sumnje da je Kirpa počinio samoubojstvo, ali se otvorenom ostavlja mogućnost da je na takav čin možda bio prisiljen.

Kirpa je postao ministar prometa u srpnju u sklopu reorganizacije vlade koju je proveo dosadašnji predsjednik Leonid Kučma.

Kučma je tada osnovao jedno ministarstvo za promet i telekomunikacije, a Ukrajina se upravo pripremala za prodaju 43 posto Ukrtelekoma, nacionalne tvrtke za fiksnu telefoniju.

Kirpa je imao bliske veze s Kučmom i svojevremeno je čak spominjan kao mogući kandidat na predsjedničkim izborima koji su završili nedjeljnim ponavljanjem lažiranoga drugoga kruga od 22. studenoga. U međuvremenu je javno podupirao premijera Viktora Janukoviča kao predsjedničkog kandidata. Oporba ga je optuživala da je rudarima iz industrijskog grada Donjecka organizirao besplatan prijevoz do Kijeva kako bi se na javnim prosvjedima suprostavili pristašama Viktora Janukoviča.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙