FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kučma poziva dvojicu kandidata da si pruže ruke

KIJEV, 24. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Dosadašnji ukrajinskipredsjednik Leonid Kučma pozvao je u petak dvojicu kandidata zapredsjedničke izbore u nedjelju, prozapadnjačkog Viktora Juščenka iproruskog Viktora Janukoviča da "si pruže ruke" radi pomirenjaukrajinskog naroda, kojeg su podijelili ti "povijesni izbori".
KIJEV, 24. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Dosadašnji ukrajinski predsjednik Leonid Kučma pozvao je u petak dvojicu kandidata za predsjedničke izbore u nedjelju, prozapadnjačkog Viktora Juščenka i proruskog Viktora Janukoviča da "si pruže ruke" radi pomirenja ukrajinskog naroda, kojeg su podijelili ti "povijesni izbori".

"Vrlo je važno da predsjednički kandidati, neovisno o rezultatu izbora, pronađu snage i pruže ruku suradnje", izjavio je Kučma u tv-govoru.

"Ta civilna gesta je potrebna ukrajinskom narodu, kojeg se ne može podijeliti popola", dodao je on aludirajući na napetosti između podijeljenih prozapadnih pristaša Juščenka i rusofonog istoka koji je za Janukoviča.

Nedjeljni izbori, na kojima Juščenko slovi kao favorit, organizirani su nakon što je poništen drugi krug od 21. studenoga radi utvrđenih nepravilnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙