FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko: Rusija je za Ukrajinu strateški važna

KIJEV, 22. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Čelnik ukrajinske oporbe ViktorJuščenko koji se zalaže za integraciju zemlje u EU, favorit napredsjedničkim izborima koji će se održati u nedjelju 26. prosinca,izjavio je da će, bude li izabran za predsjednika države u prvislužbeni posjet otputovati u Rusiju, stoji u priopćenju Juščenkovepress-službe.
KIJEV, 22. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Čelnik ukrajinske oporbe Viktor Juščenko koji se zalaže za integraciju zemlje u EU, favorit na predsjedničkim izborima koji će se održati u nedjelju 26. prosinca, izjavio je da će, bude li izabran za predsjednika države u prvi službeni posjet otputovati u Rusiju, stoji u priopćenju Juščenkove press-službe.

Juščenko, umjereni prozapadnjački orijentirani političar, kojega njegovi protivnici predstavljaju kao neprijatelja Moskve, u utorak navečer je za državni radio UR-1 izjavio kako je Rusija za Ukrajinu ima veliku stratešku važnost.

"Emocije osciliraju, no važno je shvatiti jednu stvar. Rusija je za Ukrajinu od strateške važnosti. Uvjeren sam da ćemo s tom zemljom imati izvrsne odnose", rekao je, istodobno istaknuvši kako je ukrajinski prioritet "europska integracija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙